Adobe Flash eğitimini tamamlayanlara hep söylediğim bir şey var. Flash temellerini çok sağlam attık. Gerekli Actionscript kodlarını öğrendik uyguladık,3D deneyimler için Swift 3D ile uygulamalar yaptık(Flash'ta gerçek zamanlı 3D desteği yok frame-frame biz ekleyebiliyoruz ama) timeline ve animasyonlara hakim olduktan sonra full flash bir websitesini tasarlayabilmeniz için hiçbir engel yok.


Ancak bu sitenin gerçekten tek duyu organı göze aynı zamanda kulağa da hitap etmesi için çok gerçekçi ses geçişleri,daha etkileyici görseller için efektler eklemeliyiz.


Flash tasarımlarınızı güçlendirecek bence 3 unsur daha var :


1-) Actionscript for Designers ( Programcılıktan öte daha görsel odaklı )


2-) Illustrator ( Etkileyici vektörel arayüzleri Flash ile çizemezsiniz )


3-) After Effects for Flash ( Flash'ta yazıları,menüleri,arka planları uçurun )

Bu noktada bu 3 yönetimden özünden farklı kullandığımızı belirtmeliyim.Aslında After Effects aslında bir video editleme programıdır ancak yazılara,arka planlara efektlerini swf,flv çıktı alabiliriz.Aynı şekilde Illustrator bir vektörel tasarım programıdır ve çoğunlukla baskıya yöneliktir,ancak CS3 ile birlikte AI veya EPS,PNG çıktılarını flash arayüzü olarak kullanabiliriz.Aynı şekilde Actionscript aslında programlama dilidir ancak tasarım kaygılı olarak kullanılırsa muazzam efektler yapabilir.


Flash tasarımlarınızı daha zenginleştirmeye birinden başlayın.Bugün size güzel bir site paylaşarak AE ile başlamınıza yardımcı olmak isterim.


Videocopilot.com sitesi hazır After Effects animasyonları satan bir şirket,AE yaygınlaşması için AE giriş derslerini ücretsiz internet sitesinden yayınlıyor. Başlıklara bakarsak hiç te fena sayılmaz bir giriş eğitimi için.

01. Introduction
02. Effects
03. Animation
04. Keying & Transparency
05. Motion Tracking
06. Time Remapping
07. 3D Integration
08. Titles: 1 & 2
09. Expressions
10. Rendering




Türkiye'de de After Effects kullanıcılar için bir forum ve türkçe içerik bulabilirsiniz. Sizlere tavsiyem yeni başlayanlar CS3 ten eski versiyonlarla hiç uğraşmasın. Kolay gelsin...