Merhaba arkadaşlar ;

Adobe son günlerde birtakım kararlar alarak Flash Platform'u duyurdu ve geleceği üzerine bazı yeni yapılandırmalara gitti. En önemlilerinden birisi Adobe Flash Catalyst adında yeni bir İnteraktif tasarım programı duyurdu. Bu program ile hiçbir Actionscript kodu yazmadan Photoshop ve Illustrator ile eş zamanlı çalışma imkanı ile Flash Player ve AIR tabanlı siteler tasarlıyabiliyoruz. Daha önemlisi bu projeyi aynı anda istersek Adobe Flash Builder ( kod adı : Gambo - Flex 4.0 ) ile açabiliyoruz veya Adobe Flash CS4 ile de geliştirebiliyoruz.

Adobe Flex 'i de 4 versiyonunun Beta versiyonunda Adobe Flash Builder olarak değiştirdi böylelikle Adobe Flash Platform , tasarım (Catalyst) , geliştirme(Flash CS4) ve yazılım (Flash Builder) olarak oluşmuş oldu.

Adobe Flash Builder 4.0 Beta , Adobe Flash Catalyst 1.0 Beta programlarını Adobe Labs'tan ücretsiz Adobe ID ile indirebilir deneyebilirsiniz.

http://labs.adobe.com

Ayrıca Lynda.com Adobe Flash Catalyst 1.0 Beta için bir eğitim serisi yayınladı ve tüm videoları ücretsiz izleyebiliyorsunuz.

http://www.lynda.com/home/DisplayCourse.aspx?lpk2=778

Adobe Flash Catalyst ile Adobe'nin tasarım programları arasında entegrasyon göz alıcı. Iluustrator ve Photoshopla gerçek zamanlı entegrasyon hiçbir zaman bu kadar olmamıştı.İş akışlarını hızlandıracak bu gelişme eski adı Flex olan yazılım geliştirme programında da tasarım yapmak zorunda kalanlara Flash Builder-Catalyst işbirliğiyle daha rahat tasarım imkanları sunuyor. Ryan Steward isimli Adobe Geliştiricisi blogunda birkaç video ile bu entegrasyonu göstermiş. Artık daha süslü DataGrid ve ComboBox'larımız olacak :)

http://www.digitalbackcountry.com/flashcatalyst/tutorial01/screencast/index.html

http://www.digitalbackcountry.com/flashcatalyst/tutorial02/screencast/index.html

Eminim Adobe Flash Platform çoklu sayıda çalışan barındıran birçok ajansın kullanmayı tercih edeceği paket çözüm olacaktır. Eğitim videolarında da görüldüğü üzere Coldfusion,.Net veya benzeri yazılım disiplinleriyle de beraber çalışabilmesiyle daha da değerli olacaktır.



Ayrıca usta Lee'de gotoAndLearn.com'da hemen 2 adet Flash Builder-Catalyst videosu kaydetmiş izlemeye değer.


http://www.gotoandlearn.com/

Faydalı olması dileğiyle...