Merhaba arkadaşlar ;

Flash içerisinden ziyaretçilerimize kendi bilgisayarlarından File Reference class'ını kullanarak biraz da PHP veya .Net yardımıyla servera görsel yükleyebiliriz.


var dosya:FileReference = new FileReference();
// dosya adında bir Filereference örneği oluşturuyoruz.

dosya.addEventListener(Event.SELECT, secildi);
// dosyaya SELECT seçim eventında yapılacak fonksiyonu atıyoruz.

dosya.browse(new Array(new FileFilter("Images", "*.jpg;*.jpeg;*.gif;*.png")));
// dosyanın bilgisayardaki dosyaları gösterirken FileFilter ile sadece görselleri getirtebiliyoruz.Ancak bu metod direk çalışmıyor bir butona atamanız gerekiyor.

function secildi(e:Event) {
var adres:URLRequest = new URLRequest();
adres.method = URLRequestMethod.POST;
adres.url = "upload.php";
dosya.addEventListener(Event.COMPLETE, tamam);
dosya.upload(adres, "fotoadi");
// bir adres tanımlayıp dosyayı oradan çekecek işlemlerimizi yapıyoruz ve upload.php dosyasından POST metoduyla alacağını belirtiyoruz.
}

Flash asla lokal tarafta dosya değiştiremez,ekleyemez,silemez.Sadece okur çünkü ziyaretçi bilgisayarında çalışan bir plug-in sonuçta.Bu yüzden server tarafında bir işlem yaparak seçilen dosyayı servera kaydedelim.PHP tarafında 1 satır kod işmizi görüyor.


move_uploaded_file($_FILES['fotoadi']['tmp_name'], $_FILES['fotoadi']['name']);


kodunu yazıp upload.php dosyası olarak saklayalım. İşimiz bukadardı. Şimdi lokalde değil tabiiki PHP servera atıp test edebiliriz.Serverda fotoyu bulacaksınız :)


Yüklenen dosyanın bytelarına erişerek yüzdeside yazılabiliniyor ama bir sonraki sefer inşallah.Merak edenler üstad Lee Brimelow'un File Reference eğitim videosunu izleyebilir.

http://www.gotoandlearn.com/play?id=76

Faydalı olması dileğiyle..