Merhaba arkadaşlar;

Bu dersimizde size sürekli takip ettiğim, yeniliklerinden çok memnuniyet duyduğum ve yeni tasarımını çok beğendim, ntvmsnbc.com‘un logo ve arkaplan yapımını anlatacağım.

Siteye girdiğinizde dikkatinizi çeken, msnbc’ye ait tasarım ile ntvmsnbc vazgeçemeyeceklerim arasına girdi.

Gelelim bu tarz bir arkaplanın yapımına. Yine çok basit 1-2 efekt ile bu arkaplana sahip olacağız.
Photoshop ile File > New (Ctrl + N) yolunu kullanarak yeni bir çalışma alanı açıyoruz, ben 800*600 boyutlarında açtım.Arkaplanı Paint Bucket Tool paint-bucket Boya Kutusu yardımı ile siyaha boyuyoruz.
Önplan rengini (Foreground Color) Siyah, arkaplan rengini (Background Color) Gri yaptıktan sonra;
Filter > Render > Fibers yolunu kullanarak, açılan pencereden aşağıdaki ayarları yapıyoruz.




Filter > Blur > Motion Blur yolunu kullanarak, açılan pencereden aşağıdaki ayarları yapıyoruz. Açının (angle) 90 derece olmasına dikkat ediyoruz.



Buraya kadar elde ettiğimiz sonuç;


Sıra geldi renklendirmeye. Bunun için, Layer > Layer Style > Blending Options yolunu kullanarak, ya da bulunduğumuz katmana (layer) sağ tıklayıp, Blending Options’ı seçerek, açılan pencereden Gradient Overlay sekmesine tıklıyoruz.

Gradient Overlay sekmesinde, aşağıda kırmızı daireler içinde de göreceğiniz üzere, Blend Mode Overlay olacak, ve Angle (açı) 0 derece olacak. Daha sonra kırmızı ok ile gösterilen renk kutusuna tıklayacağız.


Renk kutusuna tıklayınca açılan penceredeki renk ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz. Aşağıda kırmızı daire içinde gördüğünüz renk kutularını oluşturmak için orada herhangibir yere tıklamanız yeterli. Sonra istediğiniz rengi seçebilirsiniz.

Image > Crop yolunu kullanarak, bu kısımı kesip alıyoruz. Ctrl + D ya da Select > Deselect yolunu kullanarak seçimi iptal ediyoruz.

Faydalı olması dileğiyle...




Kaynak : http://www.photoshop-tr.com

Teşekkürler Kürşat ;)