Merhaba arkadaşlar ;

Benim unutulmazlarım arasına giren çok güzel bir eğitimi bloguma not olarak düşmek istedim. Dün gibi hatırlıyorum geçtiğimiz sene içerisinde bana arada takıldığı yerlerde mail atan çalışmalarını göndererek destek isteyen benimde mümkün oldukça düzeltip anlatıp cevapladığım eposta zincirlerinde Coşkun Deniz adını öğrenmiştim.Genelde huyumda olmadığından kim olduğunu sormak adı öyle geçmişti bir dönem,öğrencide olabilir genel müdürde benim vereceğim cevap ve önem aynı oluyor ancak kim derdiki bir ağustos günü cepimden bana ulaşıp hocam ben Coşkun Deniz , sizle tanışmak istiyoruz diyince verdiğim en keyifli eğitimlerden birini vereceğim.

Ertesi günlerde Nişantaşı Starbucks'ta ( aynı sokak üzerinde City's dahil 4 tane olunca ufak bir buluşamama krizinden sonra ) buluşunca karşımda Türkiye'nin en büyük şirketlerine çok ciddi projeler geliştiren bir ajans çıktı. Bol bol konuştuk tartıştık kaynaştık ve tasarımcıları Coşkun Deniz ve yazılımcıları Barış Yeşilçiçek'e Flash Temel ve Actionscript eğitimi üzerine anlaştık.

2 ay boyunca Flash programının temellerinden en son dönemde Actionscript ile pinball gibi tutmalı çekmeli oyun programlamaya kadar varabildiğimiz çok verimli bir eğitim oldu.Özellikle eğitim sırasında denk gelen bir KIOSK projesinde eski teknolojiler yerine çok daha görsel şekilde Flash CS4 ve AS 3.0 kullanılması benimde göğsümü kabartmadı desem yalan olur :) Son haftalarda da Flash CS4 yenilikleri ile Flex,AIR ve Silverlight'tan bahsettikki olası projelerde kullanabilirliklerini düşündük.

Eğitim boyunca tüm ajans çalışanlarının bana göstermiş olduğu sıcaklık ve samimiyetten dolayı teşekkürü bir borç bilirim,özellikle yerlerini işgal ettiğimiz arkadaşlardan :)
Son olarak bu eğitimi keyifli hale getiren nedir diyenlere aklımda kalan bir dialog:
(Aklım sıra tasarımcıya yazılımı,yazılımcıya tasarımı yaptırıyorumki iş akışı görülsün)

eay : "Evet çocuklar bir tavla oyunu yapalım,sen coşkun Math.random ile 1 ile 6 arası sayıları dinamik textlere getiren kodu class'a yaz, Barış sende zar çiz,zarların atılma animasyonlarını yap arkaplana bi tavla bul arkaya gradient falan ver sonra classı getirip birleştirelim oynarsınız :) "

cd : " Hmm hocam bu ödev olsun ben size kahve falan getirim :) "

eay : " yok şimdi yapıcaz kahve arada bak barış başladı bile "

cd : "peki hocam"

by : " Evet hocam da gradientı da kodla atabilirmiyim ? "

cd : " ?!! "



Bu gelecek vaadeden 2 pırıl pırıl gencin sadece bilgileri değil karakterlerindeki düzgünlükle kariyerlerinde çok güzel yerlere geleceklerine eminim,başarılarının devamını diliyorum. Herşey biryana o kadar makale konusu çıktı bekliyorum yazılarınızı ona göre :)


Sevgiler..



Ercan Altuğ YILMAZ