Merhaba arkadaşlar ;
Actionscript 3.0 'a geçmek için 10 Sebep yazı dizimin son iki nedenine gelmişiz. En baştan beri aslında aklımda olan ama size güzel bir analizle sunmak istediğim sebepe geldi sıra o da Hız :

Evet,AS 3.0'ın 2.0'dan hızlı olduğu kesin. En son başladığım Staras projesinde de 2.0 ile başlayıp mp3 playerdaki performans farkını görünce 3.0 ile devam kararı almıştık.Aşağıda verdiğim testte de - örneklerini inceleyebilirsiniz - , 2.0 çok daha kısa sürede fps süresindeki kontrolünü kaybediyor ve bilgisayarda kitlenmelere yol açabiliyor, ayrıca aynı animasyon basit şekilde 100kat daha hızlı şekilde CPU yormadan 3.0'da çalışabiliyor.

http://developerdispatch.com/?p=254

Ayrıca daha önemlisi zaman içerisinde uzmanlığınız ve müşterilerin beklentiler arttıkça büyük projelerde de olduğu gibi Flash'ın Tween Classları sizin için yeterli gelmeyecek,çok daha alternatifli ve yazılımı basit,performansı yüksek Tween Class'lar aramaya başlayacaksınız.Tweener veya Greensock'un TweenLite gibi Classları kullanacaksınız.Bu alternatif Class'lar da 3.0'a çok daha hızlı destek vermektedir.


http://blog.greensock.com/tweening-speed-test/



En kısa sürede 3.0'a geçmeniz dileğiyle...