Merhaba arkadaşlar ;

Güzel bir adresi paylaşmak istiyorum. Silverlight'a olan ilgim malumunuz. Özellikle tasarımsal değil ancak Video ve Veritabanı uygulamalarında hem kolaylık hemde performans olarak farklılık yarattığını daha 1.0 versiyonundan itibaren tecrübelerimle söyleyebilirim.Yapmış olduğum birkaç projede ve verdiğim eğitim seminerlerinde de bunu gördüm. Aklımda da hep söylediğim aynı sayfada ben Flash ve Silverlight'ı mümkünse beraberde kullanabilirim.Site Silverlight iken banner Flash olabilmeli diyordum.

UzakDoğulu bir arkadaşın blogunda aynı bu mantıkla aynı projeleri Flash ve Silverlight'la tasarlayarak oylamaya sunuyor ve kaynak kodlarını paylaşıyor. Gözüken oylama sonuçlarında çoğunlukla tasarımsal örneklerde bile Silverlight Better yani daha iyi. Tabiiki bu C# ve Actionscripti yazana göre değişebilir ancak Silverlight yaygınlaştıkça ciddi bir rakip olacağı kesin yeterki Microsoft desteklemeye devam etsin.

Ki edecek gibi ; en son gelişmelerde Silverlight 3.0 ile Webcam ile Animated gif desteği,geliştirilmiş Video desteği,SQL veritabanı ve ASP.Net kısmındaki yeniliklerle entegrasyon ve en önemlisi gerçek zamanlı 3D desteği geleceği söyleniyor.Papervision benzeri herhangi bir eklentiye gerek kalmadan aynen WPF deki gibi Camera Orbit Tool'u Webde de kullanabileceğiz.Silverlight 3.0 ile ilgili .Net Developer Team'den Scott'ın yazısını okumanızı tavsiye ederim.O da tüm yenilikler bir yana ücretsiz dağıtılan Visual Web Developer'ı Silverlight uyumlu hale getirerek bir Silverlight projesini hiçbir lisans ödemeden geliştirebilir hale getirileceğinin müjdesini veriyor.


http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/11/16/update-on-silverlight-2-and-a-glimpse-of-silverlight-3.aspx



Beğendiğim güzel bir Silverlight - Flash Analizi

http://silverlight.net/forums/t/3015.aspx


Bahsettiğim Flash-Silverlight projelerinin oylandığı blog :

http://www.shinedraw.com


Adobe'de tabiiki boş kalmıyor ancak burada kazanan yine bizler olacağız.