Merhaba arkadaşlar ;

Sizlerden gelen epostalara göre webte eksik olan türkçe içerikli Flash kaynaklarının eksikliğini gidermek için bazen cevap olarak gönderdiğim emailleri buraya da toparlayıp ekliyorum.Bu da öyle bir yazı.Daha önce sizlere eğitimlerde kullandırttığım kitabımızda olan hazır bir Flash tabanlı PHP Mailformu paylaşmıştım.

http://ercanaltug.blogspot.com/2007/09/flash-iin-php-form.html

Ancak çoğunluk tasarımı componentlardan oluştuğundan geliştirelemediğinden yakınıyordu.Bugün ise sıfırdan sizin input textler atayarak istediğiniz kadar doldurabilen kutu ve tasarımını yapabileceğiniz bir php tabanlı flash mail form tasarımını göstereceğim. Öncelikle Text Tool seçtikten sonra Input Text seçimi yapıyoruz.


Text alanımızı seçtikten sonra properties panelinden Var(variable-Değişken) kısmını dolduruyoruz.Adtext alanına Var değeri olarak ad, soyad text alanının var değeri olarak soyad E-mail text alanına email ve Not text alanına not değişkenlerini atayın,türkçe karakter tasarımda kullansanızda var kısmında kullanmayın.



Formumuzun tasarımı ve text alanı ile ilgili işlemleri tamamladıktan sonra güzel bir gönder butonu tasarlayın ve seçerek actions paneline aşağıdaki kodu yazalım.

on(release){
loadVariablesNum("mail.php",0,"POST");
}

Bu kod ile bu değişkenlere girilen yazılar mail.php dosyası tarafından işlenip gerekli email adresine iletilecek olduğunu anlatıyor.Mail gönderme işlemini yapacak olan mail.php sayfasını da yaparak mail formumuzu çalışır hale getiriyoruz. mail.php dosyasının içeriği aşağıdaki gibi olacaktır.Fazladan eklemek istediğiniz diğer Input Textler içinde en son satırdan sonra $mesaj .= "$yenigiris"; gibi bir metodla ekleyebilir,mail.php de de çekebilirsiniz.


< ?
@extract($_POST);
$mesaj = "$not\n\n";
$mesaj .= "$ad";
$mesaj .= "$soyad";

mail("sizin@emailiniz.com","INTERNET SAYFASINDAN MESAJ",$mesaj,"From: $email");
? >


Yukarıda ki kodda mail adresi olarak kendi mail adresinizi yazın.Mail formumuzu kullanıma hazır hale getirdik. Dilerseniz benim örneğimde yaptığım gibi butona tıklandığında farklı bir frame e gönderek mailiniz başarıyla gönderilmiştir benzeri bir açıklama yazabilirsiniz.

Ayrıca türkçe karakterler Input Text'e girildiğinde sorun çıkabiliyor bu sorunun çözümü için Flash'ta ilk frame'e alttaki kodu yazın.

System.useCodePage = true;

Unutmayalımki mail.html sayfasını çalıştırarak önizleyeceğiz ve PHP sayfalarını Linux tabanlı server'lara atarak denememiz gerekiyor,localde çalışmaz arkadaşlar.
Örnek çalışmamı indirmek için tıklayın.

http://www.expression.web.tr/MailForm.rar

Faydalı olması dileğiyle...