Flash animasyonunuz içerisinden popup pencere açmak için; öncelikle sayfanıza bir javascript fonksiyonu tanımlamalısınız.

Aşağıda ki kodu sayfanızın <head> ... </head> etiketi arasına ekleyin.

<script language="javascript">
<!--
function ac(adres){
pencereayarlari = 'width=200px,height=300px,top=0px,left=20px,scrollbars=no,location=no, directories=no,status=yes,menubar=no,toolbar=no,resizable=yes';
ac = window.open(adres,"pencere",pencereayarlari);
}
//-->
</script>

pencereayarlari alanında ki; width ve height açılacak pencerenizin genişlik ve yükseklik değerleridir. Açılacak pencerenin içeriğine göre bir boyut verebilirsiniz. top ve left değişkenleri açılacak pencerenin tarayıcı ekranına göre soldan ve yukarıdan hiza değerleridir. scrollbars, location, directories, status, menubar, toolbar; açılacak pencerede bulunmasını istediğiniz ek tarayıcı özelliklerini içerir. Olmasını istediklerinizin karşısında ki no / yes kısımlarını pozitif veya negatif değerler girerek değiştirebilirsiniz. resizable ise açılacak sayfanın kullanıcı tarafından yeniden boyutlandırılmasına izin verip vermeyeceğinizi sorar.

ac ile özelliklerini belirlediğimiz penceremizin adresini, ismini ve ayarlarını çalıştırdığımız alan. Burada bulunan pencere kısmına popup yazmayın. Zira kimi engelleyiciler bu isimde ki pencereleri otomatik olarak engellemekte.

Böylelikle HTML içerisinde Javascript ile DHTML kısmını tamamlamış olduk.Sıra bunu Flash içerisindeki bu mini pencereyi açacak butona eklenecek koda geldi.Sahnemiz içerisinde bir buton oluşturduktan sonra bu butonumuz ile ac fonksiyonunu çağırmamız yeterli. Bunun için butonumuza altta ki actions' ı ekliyoruz.

on (release) {
getURL("javascript:ac('http://www.ercanaltug.blogspot.com')");
}

Burada, javascript içerisinde ki ac fonksiyonumuzu çağırarak, bu fonksiyona açmak istediğimiz adresi gönderiyoruz. Tırnak işaretlerine dikkat.

Faydalı olması dileğiyle...