Merhaba arkadaşlar ;

Bundan birkaç ay önce Adobe'nin Photoshop için ayrı bir logo ve kurumsal kimlik hazırlaması aslında Photoshop'un Creative Suite paket programının herhangi bir programı vizyonundan çok daha ötesine sahip olacağının belirtisiydi. Ki öylede oldu.Adobe , Photoshop'u internetten temel şekilde kullanılmak üzere yayınlama kararı aldı ve Adobe Photoshop Express hayata geçti.

Hemen belirtmem gerekirki bende büyük ümitlerle tüm Photoshop toollarını AIR teknolojisiyle internette de bulabileceğimi düşünüyordum ancak o açıdan hayal kırıklığı olsada solda gösterdiğim en temel görsel işleme metodlarının birçoğu bulunuyor. Kesme,döndürme,ışık düzeltme,kırmızı göz kaldırma gibi basit işlemlerden en sonunda da Tint,Pop Color ,Hue gibi bazı efektlerimizi de direk fotomuza uygulayabiliyoruz.

Bunlar için öncelikle Adobe ID ile siteye üye olmalı ve fotoğraflarınızı upload etmeniz gerekli.İşlemler sonrası fotolarınızı direk download edebiliyorsunuz.Ayrıca picasa,facebook gibi başka sitelerde barındırılan fotoğraflarınızı şifrenizle bağlanıp açarak aynı efektleri direk onlara da verebiliyorsunuz,o açıdan büyük kolaylık.

Beta olduğunu tekrardan düşünerek release olduğunda tekrardan bir değerlenme gerekicek gibi ama asla portable Photoshop gibi bir uygulama olmamış belkide biz biraz büyüttük oralara çok var.

Üye olup bu değişik uygulamayı denemek için tıklayın :