Merhaba arkadaşlar ;

Bugün bir Firefox eklentisinden bahsedeceğim : PicLens. Gerçekten fotoğraf galerilerini gezmeyi severnler için bilgisayar ekranını bir animasyon merkezi haline getiriyor,süper keyifli.


Yükledikten sonra artık Google Search'e mesela Fethiye yazdığımda fotoların üzerine gelince yukarıdaki gibi bir play butonu çıkıyor ve tıklayınca aşağıdaki gibi Ajax-Lightbox'a benzer bir animasyonla ekran kararıyor ve ekranda fotoğrafları izleyebiliyorsunuz.


tutorial_piclens_icon










Bu eklenti sadece Firefox kullananlar için ve bu adreste ücretsiz arkadaşlar.Bunun gibi daha birçok yardımcı uygulama(mesela youtube'dan videoları direk indirip mp3 yapan bir addon bile var! ) indirin ve iyiki Firefox var diyin :)

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5579

PicLens ayrıca alttaki hizmetlerde tuttuğunuz görseller üzerine aynı animasyonları websitenizde kullanabilmeniz amacıyla sizle de paylaşan bir websitesine sahip.

* Flickr
* Facebook
* Google Images
* Yahoo Images
* Friendster
* Picasa Web Albums

Websitesinden aldığım aynı rapor bu hizmetin özünde en iyi Firefox'ta tam randımanlı çalıştığını gösteriyor,bunu alttaki tablodan da görebilirsiniz.

Features

Safari

IE

Firefox

Firefox

Preview weblinks without clicking
Preview images and videos

Works on Google, Yahoo, Ebay, and major sites
Works on just about any website, blog, forum

Stack temporarily bookmarks

Instantly email links

Prefetch websites for faster previews
Subsearch any phrase by right-clicking

Customize preview activation method and themes

Enable/disable previewing on custom list of sites

Websitesine erişmek ve sadece Ajax değil Flash tabanlı foto-galerileri de aynı şekilde deneyip websitenize entegre etmek isterseniz işte adres :