Merhaba arkadaşlar ;

Bugün biraz da eğlenceli şekilde size de faydalı olacağına inandığım bir deneyimimi paylaşacağım.Zeynep Kamil hastanesinin her sene düzenlediği bir kongrenin web sitesinin güncellenmesi eski öğrencim ve dostum Önder'e verilmiş. Önder'de eski dosyaları organize etmekte zorlanınca beraber giriştik.

İçerisinde Flash öğeleri de içeren HTML dosyaları Dreamweaver CS3 ile açmaya çalıştığımda yukarıdaki uyarıyla karşılaştım. Dreamweaver < object > taglerini otomatik olarak algılayıp bu taglerin taşıdığı ActiveX objelerinin sadece Internet Explorer'da ancak tıklamayla aktif olacağından(Firefox,Opera ve Safaride bu sorun yok sadece IE)burada çağırılan Flash objesini otomatik olarak Javascriptle çağıracak şekilde değiştirebileceğini bildiriyor.Gerçekten büyük rahatlık. ActiveX objelerinin tıklanma sorununun nedeni Daron hocanın yazısından okuyabilirsiniz :

http://daron.yondem.com/tr/PermaLink.aspx?guid=b359c340-e08c-4466-a49b-4e304438824f

Dreamweaver object ile çağırılan Flash objesini gerekli kodları yaratarak Javascriptle çağırdıktan sonra bu kodları "Scripts" adlı bir klasöre "AC_RunActiveContent.js" adından bir dosya ile ekliyor,bu klasörü de servera upload etmeniz gerekiyor.Zaten Dreamweaver 8.0.2 güncellemesiyle birlikte CS3 versiyonuyla da flash objeleri bu şekilde getiriliyor. Flash'ın yayınladığı HTML de de aynı durum sözkonusu. Dreamweaver 8 kullananlar hemen bu konuyla ilgili yazımı ve adresten ücretsiz güncellemeyi indirsinler.

http://ercanaltug.blogspot.com/2007/09/dreamweaver-template-dwt-ile-ablon.html