Merhaba arkadaşlar ;

Dün CETURK ailesinin davetlisi olarak Microsoft Türkiye'de Ineta ve Microsoft sponsorluğunda "2008 Microsoft Vizyonu ve Yeni Teknolojiler" seminerini gerçekleştirdik.Açılış konuşmacısı Nuri Çankaya'nın ardından ben 2 saate yakın vardım.Benden sonra WPF ve Silverlight uygulamalarını Türkiye'de Silverlight denince akla gelen ilk isim olan üstad Daron YONDEM'den öğrendik. Daha sonra da MVP Eralp ERAT VS 2008 ve LINQ 'dan uygulamalı olarak bahsetti,açıkçası o da ufaktan eğitime geçmişti proje odaklı örneklerle tadından doyamadı kimse 5buçukta bitmesi gereken seminer 7sularında bitti.

Ben Microsoft Expression ürün ailesinin Web Tasarım programı Expression Web'in yazılım odaklı taraflarından bahsetmeye çalıştım,XHTML,CSS,XML ve Access uygulamalarını gösterdim.Zaman ve internet sıkıntısından Expression Vektörel programı Design ve animasyon programıyla entegresini uygulamasına zamanımız yetmedi,ancak bir sonraki seminerde eminim daha güzel iş akışlarıyla demolarını geniş zamanla gösterebilirim.

Özellikle hem sunumumu evde tekrar izlemek hemde gösteremediğim demo ve sonunu görmek isteyenler için powerpoint sunumumuda paylaşıyorum.


Eminim gelenler çok büyük keyif aldı,benzer seminerlerden öte programların vizyonlarını koymakla kalmayıp uygulamalarını da soru-cevaplı göstermeye çalıştık.

Ayrıntılı yorumları ve etkinlik fotolarını http://www.ceturk.com/haberoku.asp?id=270'dan görebilirsiniz.

Ben ayrıca bu satırları okuyan organizasyonu sağlayan CETURK'ten İbrahim Demir ve tüm etkinliği videoya alarak emek yoğun çaba gösteren Mehmet ACA kardeşlerime de teşekkürü borç bilirim.Videoları yakında Silverlight tabanlı CETURK'te paylaşmayı düşünüyoruz , 7saatlik kısmı olmasa da bölüm bölüm.Paylaşıldığında blogumdan yine duyuracağım , gelemeyenler üzülmesinler.

Bir sonraki CETURK etkinliğinde görüşmek üzere.