Merhaba arkadaşlar ;

Her zaman Adobe veya Microsoft yazacağım diye bir kural yok,bugün öğrencileriminde bilmediklerinden bahsetmek istediğim Windows'un güzel bir uygulamasını göstereceğim.

Özellikle biz tasarımcılar müzik eşliğinde tasarım yaparız,sessiz bir ortamda çıkacak arayüzler bence renksiz bir tablodan farksız olur. Müzik ilham perinizin kaynağıdır. Tasarım yaparken mp3'lerinizin bir yandan çalması yanında artık genişleyen bant genişlikleriyle video klipler de indirir ve şarkıları oradan izler olduk.Hatta telif hakları konusunda kötü bir sicili olan youtube'da son çıkan bir albümün bütün şarkılarını bulabiliyor,yardımcı programlarla ister mpeg,ister mp3 olarak indirebiliyorsunuz.Gelelim video klipleri oynarken siz tasarım yapaken alttaki toolbarda ufak bir pencerede görünmeye devam etse siz hangi programda çalışırsanız çalışın.

Toolbara hemen sağ tıklayıp alttaki menüden Toolbars-Windows Media Player seçili hale getirin.
Daha sonra istediğiniz herhangi bir Movie Klipi çalıştırın,ve alta atın.Aşağıda gösterdiğim gibi toolbar ne kadar kalabalıkta olsa köşeye kendini ekleyecek ve kırmızı dairedeki oklara tıkladığınızda hangi programı açarsanız açın o klipi göstereceği minik bir ekran açacak.Video Klip listeniz dönsün siz Photoshop,Illustrator,Flash,Dreamweaver neyse çalışın o dönsün ;)


İyi tasarımlar....