Arkadaşlar bir Web 2.0 çılgınlığıdır gidiyor. İşin aslı Web 2.0 diye birşey yok,sadece yeni bazı teknolojileri yine http web altyapısı üzerinde kullanılmaya başlanmasıdır.Bunun ispatı çok basit şekilde Web 1.0 varmı sorusunun cevabında gizli.Yok. Sadece daha önceki programlara bazı eklentiler ve yeni disiplinlerle daha görsel ve interaktif içerikler,görüntüler elde etmedir.

Flash,Ajax ve Silverlight bu yeni teknolojilerin öncüleri. Dahaları da yolda. İnternetten beklentilerimizi değiştiren bu teknolojileri takip edin.

Bunun ötesinde bir de Web 2.0 stili var.Yukarıda gördüğünüz şekilde bazı yansıma ve şeffaflık kazandırma yöntemleri ile bu teknolojileri simgeleyen bir standart oluşmuş. Bunların birçok örneğini ve denemesini bu linkten görebilirsiniz :


http://www.marstononline.com/wp-content/photos/logos.png


Bir akıllı arkadaşta Photoshop'ta yorulmayın,bilmeyeniniz vardır diyerek Web 2.0 logo hazırlayan ve sunan bir site geliştirmiş.Siz sadece yazılması gerekenleri yazıyor ve birde tepesine yıldız isteyip istemediğinizi belirtiyorsunuz.


http://h-master.net/web2.0


İşin aslı ben daha önce güzel bir uygulama olan kendi tasarımlarınıza ( bu şirket logosu da olabilir ) Web 2.0 stili kazandırmak üzere basit bazı adımlar göstermiştim.


http://ercanaltug.blogspot.com/2007/10/web-20-logo-tasarm.html

http://ercanaltug.blogspot.com/2007/09/web-20-menu-tasarm_17.html


Ayrıca güzel bir blog adresinde türkçe içerikli Web 2.0 tasarım örneklemeleri ve anlatımlarını toparlamış güzel bir yazı var onu da okumanızı tavsiye ederim.Hazırlayanların ellerine sağlık.


http://www.eburhan.com/hazir-web-20-tasarim-araclari


Sizde kendi logolarınızı,arayüzlerinizi Web 2.0 yapın.Çok ta zor diil,bakın hazırı da var :)

Kolay gelsin...