Merhaba arkadaşlar ;

Flickr sitesi Yahoo ID 'niz ile giriş yapabileceğiniz bir fotoğraf bankasıdır. Flickr Türkiye'de çok olmasa da yurtdışında oldukça popüler ve Live Blog sayfalarında da fotoğraflar Flickr'da tutuluyor. Birçok şirket kullanıcıların kendi fotoğraflarını daha etkileşimli paylaşabilmeleri için 3th Party yazılımlar ile size sadece Flickr User ID nizi sorarak bu uygulamaları görebilmenize imkan veriyor.

Bunlardan biri de "Airtight interactive" şirketinin 3D Tiltviewer'ı. Altta benim bazı Flickr fotoğraflarıma uygulanmış sayfasının screenshot'ını görüyorsunuz. Eğer bu fotolardan birine çift tıklarsanız yukarıdaki gibi zoom yapıyor ve mouse konumuna göre " x_. y._ " ile değişik perspektiflerden bakabiliyorsunuz. Köşesindeki yuvarlak oka tıklayarak ta arkasını açarak fotonun Flick tag ve açıklamalarını okuyabiliyorsunuz.

Flickr sitesinde fotoğraflarınız yok ise hemen yahoo id ile giriş yapın.

http://www.flickr.com

Tiltviewer ile ayrıntılı bilgileri edinmek için :

http://www.airtightinteractive.com/projects/tiltviewer/

Tiltviewer uygulamasından önce Airtightinteractive "SimpleViewer" adlı basit Flash Photo Gallery yapan bir uygulamasını Download edilebilir şekilde eklemiş.Alıp projelerinizde kullanın.

http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/

Flickr'a fotolarınızı ekledikten sonra tek yapmanız gereken alttaki gibi user_id= uzantısından sonra kendi flickr user id'nizi ekleyin ve ta taaa :)

Benim Tilviewer sayfam ( User ID uzantılı eklenmiş )

http://www.airtightinteractive.com/projects/tiltviewer/app/?user_id=16458053@N02


Flickr User ID'nizi üye olduktan sonra öğrenmek için :

http://www.flickr.com/services/api/explore/?method=flickr.people.findByUsername