Herkesin sevdikleriyle beraber şeker tadında bir bayram geçirmesi dileğiyle. Şeker tadında bir tutorial ile bayramda da tasarımdan uzak kalmamanız dileğiyle ;)

Fireworks ile basit bir maske uygulaması ile yukarıdaki gibi yazıyı fotoğraflarıyla vurgulayabilirsiniz. Öncelikle arkaplan fotoğrafını Adobe Fireworks ile açalım.
Uygulamadaki şeker fotoğrafı için tıklayın : SEKERLER.jpg


Fireworks 'te alttaki gibi öncelikle yazınızı istediğiniz renkte ( maske olacağından renk önemli değil) ancak kalın bir font seçerseniz daha çok arkaplan göüzekeceğinden ben hem kalın hemde default bir font olduğundan Arial Black seçtim,ve fontuda 150 px boyut ile yazdım. Yazdıktan sonra texti alttaki gibi seçtikten sonra(yanlarının mavi olmasından anlayabilirsiniz) sağ tıklayıp Edit-Cut diyelim.

Çok basit bir adımımız kaldı , arkaplan fotoğrafını ( yani maske uygulanacak fotoğrafı seçtikten sonra,alttaki gibi sağ tıklayıp Edit-Paste as Mask diyoruz.

ve sonuç :

Burada ek bilgi olarak verebileceğim Maskeyi verdikten sonra arkaplanın boyutu,tipi üzerinde veya maske olan yazının fontu büyüklüğü üzerinde maske uygulamamız varken değişiklikler yapmak için Maske kilitini altta gördüğünüz Layerlar arasındaki kilit işaretine birkere tıklayarak kiliti çözerek özgürce hem arkaplan hem maske ile anlık değişiklik yaparak Maske uygulamanızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Mesela arka plana Filter-Noise (20) verin ;)



Tekrardan şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle arkadaşlar ...