Web 2.0 stilinde yukarıdaki gibi yansımalı bir menu tasarımı için photoshopta backgroundu siyah,400 - 150 piksel bir çalışma açalım.Aşağıdaki renge yakın köşeleri yuvarlanmış menumuz olacak kareyi çizelim.

Bu karenin bulunduğu layera sağ tıklayalım ve aşağıda gelen özelliklerden Blending Options kısmını seçelim.

Öncelikle ekranımıza gelen Blending Options kısmında alttaki ayarları verelim.

Sonraki adımda yandaki panelden Drop Shadow seçelim ve yine alttaki ayarları verelim.Blend Mode Multiply burada çizdiğimiz mavi kareyi backgorun rengi siyahla birleştirecektir.

Sol paneldeki Gradient Overlay içinde alttaki ayarları girelim ve en son olarak stroke panelinden beyaz renkte 1 piksel büyüklüğünde bir stroke yani çeper ekleyelim.

Çizdiğimiz karemiz verdiğimiz Blending Optionslardan sonra alttaki hale geldi. Web 2.0 stilinde yansıma özelliklerini verebilmeyeye geldi sıra.

Bu kareye alttaki gibi beyaz bir çizgi çizelim ve Elliptical Marquee ve feather 30 iken köşelerinden birkaç kez Delete tuşuna basarak bir kısmını kaldırdım ve opacity'sini %30 verdim.

Yansıma efekti için ise alttaki gibi yine bir köşeleri yuvarlanmış beyaz rengte bir kare çizdim ve opacity'sini %15 verelim.


En son adımda artık menünün arka planını tamamlamış olduk beyaz ve Web 2.0 fontlarından birtanesi ile menülerinizi oluştumak size kalmış. Web 2.0 stillerinde ençok kullanılan Vista ile popülerliği artan Calibri,veya benim kullandığım Trebuchet MS tavsiyemdir.

Artık menümüz altta göründüğü gibib hazır.İster dreamweaver'da hotspot ile , ister flash'a atıp buton yaparak linklerini verebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle...