Merhaba arkadaşlar ;
Yukarıdaki gibi fotoğraflarınıza Puzzle efekti vermek aslında Photoshop ile 4-5 adım ile mümkün. Öncelikle fotoğrafımızın Marquee tool ile karesel istediğiniz kadar parçaya böleceğiz.Bölerken dışarda alan kalmadığından emin olmaya yardımcı olması amacıyla CTRL-R ile Rulers(Cetveli) açıp kesitğim yerden devamımı sağlıyorum.Ben 6 parçaya böldüm ve her böldüğünüz parçayı seçiliyken CTRL - J ile seçtiğimiz kısmı yeni bir Layera atıyoruz.Her 6 parçanız için bunu uygulayarak ayrı bir layerlar yaratalım ancak CTRL-J yaparken backgroundda seçtiğinize emin olun.

Parçalarımızın hepsini yeni bir layera eklediğimizden eminsek, background image'ımızı silelim. Herhangi bir layera sağ tıklayarak alttaki gibi Blending Options kısmına girelim.

Burada alttaki gibi 2 Blendingi ayarlarıyla verelim. Önce Drop Shadow ;

Daha sonrada beyaz renkli çeperlerimizi verelim.

Böylelikle bir layerımızdaki bir parçamıza efektlerimizi verdik , bu efektleri diğer layerlarada uygulamak için o layerda sağ tıklayıp altta gözüktüğü gibi Copy Layer Style diyoruz ve diğer layerlara sağ tıklayıp aynı yerdeki Paste Layer Style diyoruz.

En son durumda her parçamıza bu efektleri vermiş olduk ve alttaki gibi bir görünüm elde etmiş olduk.

En son noktada aşağıdaki hale gelebilmesi için Free Transform ile sağa sola ve layer hiyerarşilerinde istediğimiz layerları görünebilsin veya altta kalsın diye aşağı yukarı alarak alttaki görünümü elde edebilirsiniz. Kolay gelsin....