Merhaba arkadaşlar ;

Geçtiğimiz ay bir öğrencimin yakını vasıtasıyla Staras şirketinin (çalışmayan)websitesini yeniden Flash altyapısıyla tasarımı ve devamında şirket tasarımcılarının bu siteyi güncelleyebilmesi için gerekli olan eğitim planını çıkarıp vermek üzerine el sıkıştık. Site yılbaşında 25.Yıl vurgusuyla açılacak ve site içerisinde ses,ışık,video efektler bolca vurgulanacaktı. Ayrıca bir tanıtım introsu eklenecekti.

Staras kendi sektöründe 25.yılını doldurmuş ,bi dönemki ünlü stadyum konserlerinde Michael Jacksondan Metallicaya Tarkandan Madonnaya birçok etkinliği gerçekleştirmişti.Ancak websitesi kesinlikle kendilerini temsil etmiyordu. .Net projesi olarak başlamış sitede hiçbir ses,ışık veya video yoktu hatta veritabanında da sorun vardı. Proje kesinlikle Flash ve hatta 3.0 olmalıydı ancak eğitimi mutlak daha zor olacaktı bir buton için bile event yazdırmak gerekeceğini düşünürsek.

Elde olan materyallerin azlığı,kriz dönemi sınırlı bütçesi,tek kişilik dev kadro(!) ve kendi kameram ile mümkün olduğunca gelen talepleri karşılıyan bazen çıkan işteki güzelliğine kendimin bile şaşırdığı çok sağlam bir proje ortaya çıkardım. Özellikle 2.el ekipmanlarda " Tıklayınca şirketin deposuna girsin " talepini duyunca pesmi etsek diye düşünürken kendi çektiğim fotolarla o işide videoya girmeden halledince bu iş oluyor ya dedim.

Evet siteyi yılbaşı açtık ve geçtiğimiz haftada Ayhan Kuşdoğan ile sitenin dışardan gelen ses,ışık,foto-galeri.. menülerini güncellemesini ve bu siteyi nasıl interaktif CD yapılabileceğini gördük ve eğitimimizi de tamamlamış olduk.



Ayhan kardeşim yazın işler açılınca çok ekşicem başınıza bak konserlerde falan ona göre, eee kolaymı bu eleman sitemizi yaptı dersiniz kapıda banane , bak Anadolu Ateşine sözün var unutmam unutturmam :)

Tüm STARAS camiasına selamlar sevgiler websiteniz artık sizi temsil ediyor diyebiliriz.


http://www.staras.com.tr