WEB Tasarımcı kimdir?

Bu serüvene başlamadan önce biraz kavramları incelemekte fayda var. Web tasarımcı veya web designer adı üstünde web sayfalarını daha çok görsel anlamda tasarlayan kişidir. Bu yüzden tasarım temellerine hakim olmalıdır. Sadece görsel tasarım değil artık webde işitsel tasarım da dahil olduğundan hem görsel hemde işitsel anlamda tasarım ihtiyaçlarını, müşteri ihitiyaçlarını göz önünde de bulundurarak çözümleyebilen kişidir web tasarımcı.

Ancak görsel iletişim ve web designer, web developer, web master tanımları artık o kadar karışmış ve karıştırılmış durumdadır ki web tasarımcıyım dediğiniz zaman sizden uygulama geliştirme hizmeti bile beklenmektedir. Hatta logo tasarımlarının da web tasarım hizmetinin içinde olduğunu düşünenlerle bile karşılaşmış olabilirsiniz.

Tasarım bilindiği gibi bir yüzeyin üzerinde oluşur. Bu yüzey herhangi bir mecra olabilmektedir. Bilboardlar, gazete, dergi, araba giydirme gibi baskıya dayanan yüzeyler, TV, sinema, monitörler gibi ekran mantıkları bunlara ilaveten webde hem ekran hem de browser mantıklarına gore tasarım yapmanız gerekmektedir. Nasıl baskı için bir tasarımda matbaa veya baskıya çıkan yüzeyi sağlıklı bir tasarım sürecinin oluşması için bilmek gerekiyorsa,web tasarım için de monitor ve özellikle browser yapılarını ve temel anlamda code mantıklarını bilmek durumundadır web tasarımcı.

İşte bu yüzden tüm bu tanımların içini gerektiği gibi doldurmak için “Web Tasarımcı kimdir?” başlıklı ücretsiz seminerine katılabilirsiniz.


Eğitmen : Ozan İNKAYA

Dijital Tasarım Programları Koordinatörü



Tarih : 24 OCAK 2009

Saat 15:00-16:00

Yer : Digital Film Academy - Şişli

Adres : Halaskargazi cad. No:401 Kipman Apt. 8B/8C Şişli – İstanbul

Tel: +90 (212) 219 69 79

Fax: +90 (212) 219 11 66


* Seminere katılım ücretsizdir. Ayrıntılı bilgi için :