Merhaba arkadaşlar ;

Blog adresimde sizlere faydalı olacağına inandığım,verdiğim Bireysel ve Kurumsal eğitimlerde gördüğüm sık sorulan soruları burada da paylaşarak daha fazla insanın faydalanmasına çalışıyorum.

Şuanda girdiğim bireysel eğitimlerde AS 2.0 kullanıyoruz ve öğretiyoruz.Piyasada her ne kadar CS3 eğitimi diye çıkanlar olsa da eğitmen dostlarımız da Flash CS3'te AS 2.0 anlatıyorlar.En son bu ay CHIP dergisinin verdiği Infinity'nin Flash CS3 eğitim CD'si AS 2.0 anlatılarak kaydedilmiş.Anlıyabiliyorum çünkü bende insanların projelerinin 2.0 olduğunu ve 3.0 için zaman olduğunu düşünenlerdenim o yüzden blog adresimde çoğunlukla 2.0 örnekleri oluyor.Ancak Flash CS3 eğitimi 2.0 ile olmaz dostlar.

Actionscript 2.0 öğrenen ve geçişte zorluk yaşayan arkadaşlar için uzun süredir takip ettiğim sevgili Kaan hoca'nın MMIstanbul.com adresinde Engin Yöyen süper bir yazı ile en temel farklılıkları ele almış,3.0'a girişte Türkçe olarak bulunmaz bir kaynak.

http://mmistanbul.com/makaleler/index.cfm?makale_id=153

Kendi blog adresimde de zamanla 3.0 örnekleri vermeye başlayacağım ancak eğitimler 2.0 gittikçe ikisinden de olacak sanırım. 2.0 kodlarının 3.0'da çalışmaması,geriye dönük desteğin birkaç forumun çıkardığı convertorlara kalması bizi 3.0'a geçiş için hem eğitimeler de hemde kurumsal projelerde daha çok itiyor.Zamanla burada da 3.0 örnekleri göreceksiniz.

AS 3.0 tam kütüphanesi için tıklayın.


Sevgilerimle...