Photoshopta 800×700piksel bir sahne açın. Pen Tool kullanarak aşağıdaki gibi bir araba şirketi logosu tasarlıyalım.Pen Tool ile başlangıç ve bitiş noktalarına tıklayarak çizimi yapın.


Çizim bittikten sonra sağ tıklayarak Make Selection diyelim.Yeni bir layerda #FC610D ile #F99A04 renkleri arasında Gradient bir renk verelim.

Şimdi logoyu şirket adı ile tamamlamak için aşağıdaki hale gelebilmesi için şirket adını yazalım ve baş harflerini lastik temsil edicek şekilde daire içinde yazalım.


Şirketimizin logosu hazır şimdi banner tasarlayacağız.Internetten bulacağınız bir araba resmini parça parça opacity ile oynanmış ekleyelim. Görselimize bir background verelim ve yeni bir Layerda arka plan fotoğrafı ekleyelim.Araba fotoğrafının üstte olmasına dikkat edin. Örnekte dalga fotoğrafı eklenmiş. Daha sonra arabanın bulunduğu Layera Blending Mode Soft Light verelim. Ve dalganın sağ kısmını örtmek için Layer mask ile sağdan sola geçiş Gradient verelim.

Logo ve banner kısmı tamamlandıktan sonra şimdi menu kısmına bakalım. Arabanın rengiyle uyuşumlu bir dikdörtgen çizelim.


Daha sonra alt kısımda Pencil Tool ile Brush size 1px olan bir çizgi çizelim.


Daha sonra dörtgenin orta kısmına zoom yapın ve alttaki gibi Pencil Tool ile bir adet siyah bir adet beyaz çizgiyi yan yana çizin.Ve çizgilerin Opacitylerini %30’a getirin.

Araçizgileri gerektiği kadar duplicate edin ve menu yazılarını aşağıdaki gibi ekleyin. En son adımda menumuze biryansıma ekleyeceğiz.bunun için menuyu horizantal olarak yarısını seçin ve aşağıdaki gibi beyaz renkte % 30 opacity ile renk verin.

Menu de tamamlanmıs oldu. Sitemizi ortaya çıkarıcak görselleri ve yazıları eklediğinizde aşağıdaki gibi bir hazır template siteyi ortaya çıkarmış olduk. Doğru görseller ve yerleşim (mizanpaj) burada çok önemli. Yandaki Flash menu içinde eski Flash Menu proje notlarımdan faydalanabilirsiniz.
Kolay gelsin…