Arkadaşlar pazar günü SmartPRO'da gerçekleştirdiğimiz çok değerli öğrencim Tahir Gençtoğ'un anlatımıyla Joomla ile bir websitesinin kurulumu,yüklenişi ve daha sonra da Componentlar yardımıyla bir forum bileşenin siteye eklenişi ensonunda da beğendiğimiz bir template arayüzünün Admin panelinden ne kadar kolayca yüklenip görsellerinin değiştirebildiğini gördük.
Gerçekten Joomla çok basit,kurallarına göre oynarsanız gayet başarılı ve şık görünen ziyaretçi defterli,forumlu,takvimli mySQL veritabanı destekli formlarıyla php websitesini admin panelinden tek satır kod yazmadan yönetebiliyorsunuz.

Ders notlarımdan websitelerini ve bir Joomla yüklenimini adım adım yazan bir ebooku iletiyorum.Sıfırdan kurulumu ve yönetimi türkçe anlatan bir el kitabını yüklüyorum.

http://rapidshare.com/files/54413140/Joomla_El_Kitabi.pdf

Ayrıca Joomla Türkiye forum sitesi - tabiiki Joomla ile hazırlanmış :) - güzel ve faydalı bir başvuru kaynağı olabilir.

http://www.joomlaturkiye.org/
http://www.joomlatr.org/
http://www.joomlaforumu.com/

İlerleyen günlerde Joomla ile ilgili ebooklar,eklentiler,templateslar ve kendi notlarımı uyguladıktan sonra toparlamaya ve buraya aktarmayı düşünüyorum. Ufakta bir müjde vereyim Pusula yayıncılıktan ekim ayı sonunda ilk türkçe ve türk Joomla uzmanından bir Joomla kitabı çıkacak şuan yazım aşamasında,eminim o kitapta iyi bir kaynak olacaktır.

Tekrardan bize Joomla ile çok hızlı bir tanışma fırsatı sunan öğrencim Tahir Gençtoğ ( http://www.paylasbizle.com/) çok teşekkür ediyorum.Kendisinin Joomla uygulama video screenshotları çektiğini biliyorum inşallah onları da burada paylaşacağız.

İyi çalışmalar...