Merhaba arkadaşlar ;

Adobe Photoshop gibi değerli bir ürünün bazı temel özelliklerini online ve daha önemlisi ücretsiz sunmaya başlamıştı. Bu adreste fotoğraflarımızı yükleyebiliyor,bazı temel görsel işleme işlemlerini yapabiliyor ve fotoğraflarımızı albümlerle saklayabiliyor ve sevdiklerimizle paylaşabiliyorduk.
Bütün bunları yapabilmek için tek ihtiyacınız ücretsiz alınabilen bir Adobe ID.


Yukarıda gösteriğim üzere yüklediğiniz fotoğraflara aşağıdaki Edit butonuna tıklayarak gelen sol menüden birçok basit görsel işlemeyi yapabiliyoruz. Bunlar neler derseniz :

Crop & Rotate ile fotoğrafı kırpabiliyoruz , Resize ile büyütebiliyoruz , Auto Correct ile ışıklandırmasını otomatik ayarlayabiliyoruz , Exposure ile çok parlamış fotoğrafları düzeltebiliyoruz , Red Eye ile fotoğraflarımızda istemediğimiz korkunç kırmızı gözleri hemen siyah yapabiliyoruz , Touch Up ve Saturation ile fotoğrafların keskinliğini ve renk doygunluğunu ayarlayabiliyoruz. Photoshop kullanıcılarının yabancı olmadığı Hue,Tint gibi diğer menülerde Advanced kısmında yer alıyor.


Ayrıntılı bilgi almak , ücretsiz uygulama videolarını izlemek ve kendi albümünüzü yaratmak için :

http://www.photoshop.com/


Adobe daha güzel bir haber vererek bu online Photoshop sitesinde verdiği hizmetleri bir IPhone uygulamasında toplamıştı. Bir IPhone kullanıcısı olarak beni çok memnun eden bu uygulama size IPhone ile çektiğiniz fotoğrafları aynen Online Photoshop'taki gibi işlemenize imkan verip online albümünüze de yükleminize imkan veriyor. Bu uygulamayı Apple Store'dan veya aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://mobile.photoshop.com/iphone/


Online Photoshopta olan tüm menüler aynen IPhone ile çektiğiniz fotoğraflarınızı bekliyor süper değilmi?
Mesela aşağıda gösterdiğim hazır efekt menüsünden kendi fotoğraflarınıza uygulayabilir ve hemen ister Facebook gibi bir sosyal paylaşım sitesinden veya ist


Tek yapmanız gereken uygulamayı açtığınızda ekranda Select Photo ile daha önce çektiğiniz bir fotoğrafı seçmek. Alttaki sekmeler ile de Online ve Upload ile kendi albümünüzde gezebilir düzeltmeler yapabilirsiniz.


Bu uygulamanında en çok sevdiğim bir özelliği fotoğraflarınızı slide show ile gösterebilmesi , süresini sizin ayarlayabilmeniz ve portait veya landscape tutuşlarda anında tepki vererek görseli düzeltmesi.



Adobe Photoshop Online 'ın IPhone uygulamasının uygulamalı anlatımı için güzel bir video burada var. Ayrıca Blackberry kullanıcıları için iyi haber yok ama Android kullanıcıları için de Adobe bu uygulamayı yayınlamış.

http://mobile.photoshop.com/iphone/howtovideo.html?sdid=FBNUA


Umarım siz de benim kadar bu uygulamayı sever ve günlük fotoğraflarınız da kullanırsınız.




*GÜNCELLEME*

Adobe bu yazımdan birkaç hafta sonra programın adını Photoshop Express olarak revize etti. Ve IPhone uygulamasını aynen IPad içinde sunarak bunu anlatan Adobe TV'den güzel bir video paylaştı eklemek istedim.

http://tv.adobe.com/watch/creative-suite-podcast-photographers/photoshop-express-goes-native-on-the-ipad-/

Teşekkurler.