Merhaba arkadaşlar ;

Lynda.com devamlı takip ettiğim Adobe ve Microsoft tabanlı Web ve Baskı Teknolojileri üzerine eğitimlerin yayınlandığı bir adres. Eğitimlerin bazıları da ücretsiz. Bazılarınız mutlaka hali hazırda takip ediyordur ancak geçenlerde boş vaktimde göz attığımda izlediğim bir eğitimden gerçekten büyük keyif aldım.

Daha önce birçok eğitimini izlediğim "Paul Trani" Creating a Website Flash CS4 ile daha önce yapılmamış büyük bir işe imza atmış. Eğitim ne Flash CS4 anlatıyor ne de Actionscript.Tam anlamıyla bir flash sitesini çıkarabilmek için gerekli olan temel flash bilgisini ve Actionscript uygulamalarını anlatmış yani Actionscript for Designers desek pek yalan olmaz.Yazılan en fazla 3-4 satır kod ama sonuçlar muazzam.

Tabii bende blogumda aslında tam olarak bu eğitimdeki gibi uygulamaları paylaşmaya çalışıyordum. Özellikle Tween Class ve Actionscript 3.0 Kod Optimizasyon Tüyolarım aynen eğitimde geçmesi beni de memnun etti,aklın yolu bir :)

http://ercanaltug.blogspot.com/2009/05/actionscript-kod-optimizasyon-tuyosu.html

http://ercanaltug.blogspot.com/2008/10/tween-class-ile-animasyon-teknikleri.html

http://ercanaltug.blogspot.com/2008/10/transitions-class-ile-animasyon.html

Eğitim bir websitesinin öncelikle sitemap yani site haritasını çıkararak başlıyor ve devamında bir PSD tasarımı Flash CS4'e atarak buradan animasyon ve navigasyonları dinamik bir şekilde ekliyor. Ses , video ve 3D uygulamalar olmazsa olmazı. Eğitimin ilk 3-4 videosuna sitesinden ücretsiz göz atabilir ve eğitimi satın alma veya biryerlerden edinme yoluna gidebilirsiniz.


http://www.lynda.com/home/DisplayCourse.aspx?lpk2=735


Bir akşamda izlediğim bu eğitimde 10dersten oluşuyor gerçekten çok kısa ama çok sonuç odaklı sizi yormadan direk sonuça götürüyor. Faydalı olması dileğiyle...