Merhaba arkadaşlar ;

Bir öğrencimin uyarısıyla az önce Milli Eğitim Bakanlığının Yazarlık Yazılımı projesi için hazırladığı eğitimleri Adobe Creative Suite 3 paketi lisansı satın alıp eğitimlerini de güncellediğini ve eğitimleri de ücretsiz yine bir portalda yayınladığını öğrendim. Birkaç ay evvel yayına başlayan eğitim portalında artık Photoshop CS3 ve Illustrator CS3 eğitimleri de var ayrıca Acrobat ve Contribute eklenmesi de güzel olmuş. Giriş seviyesindeki bu eğitimleri izleyerek bu programları kullanmaya başlayabilirsiniz.Flash eğitimine göz attım eski versiyonuna göre daha az anlatılmış ve bir butona event ile çalıştırmak bile anlatılmamış ama dediğim gibi sadece bir programı öğrenmeye başlamak için iyi bir kaynak.

http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/webprecs3/

Ayrıca verdiğim adreste sağ alt taraftaki linklerden giderseniz aşağıda kırmızı daireyle gösterdiğim yerden güzel türkçe yardımcı kitaplar ücretsiz indirilebiliniyor onu da pas geçmeyin. Programlar türkçe arayüzüyle anlatılmış ama yerleri aynı olduğundan pekte sorun olmayacaktır.



Ve en son olarak eski Yazarlık Yazılımı da hala yayında.İyiki de yayında çünkü Premier ve Audiocity (Ses ve video işleme) programları orada var CS3 paketinde olmadığından o güncellenmemiş. Onun adresi de

http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/


blogumdaki sağ taraftaki Tavsiye Eğitim linklerine de ekledim.Faydalı olması dileğiyle...