Merhaba arkadaşlar ;

Adobe tasarımlarımızda yeni bir iş akışı oluşturabilecek bir programı Flash ailesi içerisine kazandırmak üzere : Flash Catalyst.

Catalyst aslında bir web tasarım programı.Adobe'nin görsel tasarım programları Photoshop,Illustrator ve Fireworks ile beraber çalışabilen ancak hiç kod yazmadan web sitelerini Flash veya AIR tabanlı yayınlayabilmemizi sağlayan adı gibi katalizör denilebilecek ara program. Butonları,geçiş efektlerini hatta 3D ve benzeri hazır slider kontrollerini hiç kod yazmadan tasarlayabiliyorsunuz. Mantık olarak Swish'e çok benziyor,Captivate gibi de arayüzü var. Yani giriş seviyesinde bilgi sahibi kullanıcılar eventın ne olduğunu dahi bilmeden flash tabanlı web projeleri,AIR tabanlı masaüstü uygulamarı geliştirebilecekleri bir program.



Örnek bir uygulama videosu :

http://www.adobe.com/newsletters/edge/december2008/video/index.html?trackingid=EFBLF

Adobe Flash Catalyst takımının blogu :

http://thermoteamblog.com/




MAX'te Catalyst kullanılmış örnek uygulamalarda Adobe Flash On sitesi de gösterildi.

http://www.adobe.com/flashon/

Tasarımcı isterse projeyi yazılımcıya paslayacak şekilde Flex Builder için mxml formatında yayınlamaya ve kopyalatacak Code kısmına da sahip. Böylece yazılımcıya gönderilmiş bir proje üzerinde yazılım geliştirme yapılırken tasarımcının Catalyst'ten yapacağı güncellemeler entegre bir şekilde yazılımcıdaki projede de güncellenebilecek.




İş akışları açısından uzun vadede değerlenecek bir program.Daha downloada açılmadı ancak 2009 başında Adobe Labs'tan indirebilinir hale geleceği söyleniyor.
Adobe'den bizlere yeni bir oyuncak daha hayırlısı olsun ;)


http://labs.adobe.com/technologies/flashcatalyst/