Merhaba arkadaşlar ;

Adobe'nin yeni CS4 ürünlerindeki tasarımlarınıza hız kazandıracak özellikleri paylaşmaya devam ediyorum , belki de buradan göreceğiniz bir özellik sizin CS4'e geçmenizi sağlayabilir. Hatta 8 kullananlar hala çok büyük sayıda olduğundan CS3'ü atlayıp direk CS4'e geçebilir.

Bundan birkaç ay önce Microsoft'un Web Tasarım programı (benimde favori programım) Expression Web 2 Yeniliklerini incelediğim yazımda Microsoft ürününde olan Photoshop desteği Dreamweaver'da olmadığından ufak bir taş(belki kayada olabilir) atmıştım. Duymuş olmalılarki Adobe yapınca daha iyisini yapmış.Artık Dreamweaver da sadece insert-image ile psd de seçilebiliniyor,Expression'daki gibi özelbir menüsü yok. Sadece psd seçtiğinizde arayüze eski Photoshop'taki Save for Web & Devices veya Fireworks Optimize paneli gibi bir panel geliyor.Tabiiki direk PSD dosyasını internete ekleyemiyoruz bu yüzden dosya formatlarını seçeceğimiz ekran geliyor. JPG,GIF veya PNG buradaki seçeneklerimiz.


Daha da önemlisi eğer PSD dosyamız bir Smart Object ise ve filtresi bile güncellenirse bizim Expression'daki gibi Update et dememize gerek kalmadan yanında ufak bir imleç çıkarak bizi uyarıyor ve bizde OK güncelle dediğimizde aynı ayarlarla değişiklikleri algılıyor. Süper !


CS4'lerdeki süper yeniliklere devam edeceğim...