Merhaba arkadaşlar ;

Creative Suite ailesindeki programlardaki yeniliklere göz atmadan önce yepyeni bir program olarak gelen Adobe Media Encoder programını tanıyalım.Interno kod adıyla paket içerisinden çıkan Adobe Media Encoder aslında 8 ve CS3 versiyonlarıyla birlikte gelen Flash Video Encoder programıyla aynı işi görüyor ancak biraz daha geliştirilmiş.


Adobe Media Encoder programı gerçek bir Media Encoder programı olmaktan uzak video dosyalarınızdan mov,avi ve mpeg olanlarını Flash Video formatı flv formatına çevirmeye ve çevirirken belli başlı işlemleri yapmamızı sağlıyor. Flash Video Encoder'daki tüm adımları burada da bulabilmek mümkün,ancak göze çarpan en önemli fark Flash Player 10 ile destek verilmeye başlanan daha kaliteli ve küçük boyutta bir görüntü sıkıştırma formatı MPEG-4'ün bir versiyonu olan H.264 codecini kullanarak flash videolarımızı encoding yapabileceğiz. H.264 Video codeciyle ilgili ayrıntılı bilgileri alttaki linkten alabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264


Adobe Media Encoder , Flash Video Encoder'ın yaptığı işlemleri aynı işaret ve adımlarla gerçekleştirebiliyor. Altta gösterdiğim üzere öncelikle Edit-Encode Settings ile menüden veya Preset kısmına 2 kere tıklayarak ayar panelimize geliyoruz. Burada da alttaki gibi sağ üstteki Advanced Mode'a tıklarsak Audince-Audio-Video-Others panelleri gelecektir. Sol taraftaki videoda da boyut ve süre olarak işlemlerimizi yapabiliyoruz.


Creative Suite 4 paket programlarındaki yeniliklere yeni yazılarımda incelemelerle beraber burada bulabilirsiniz.Umarım bir kulak dolgunluğu olacaktır. Sevgilerimle...