Merhaba arkadaşlar ;

Adobe son zamanlarda gayet güzel hizmetleri online şekilde sunmaya başladı. Adobe Video Workshop,Adobe Media Player,Adobe Kuler,Adobe Photoshop Express derken şimdi Adobe TV yayında.

Adobe TV'de Adobe ürünleri ve kullandıkları teknolojiler üzerine sohbet kıvamında güzel videolar ve eğitimler bulabileceğiz.Microsoft tarafındaki channel9 kıvamında diyebilirim ama tabiiki gayet After Effects ile arkaplanlar ve yazılar süslenmiş ;) Eh ne de olsa Adobe TV dimi :)

http://tv.adobe.com

Benim ilk ilgimi çekenler ise Adobe'nin CS4 hazırlıkları ve CS4 paket ürünlerinin Beta'ları üzerine olan videolar. Adobe Labs'tan Photoshop,Fireworks,Dreamweaver ve Soundbooth CS4 Adobe ID'niz ile indirilebilinir halde.

CS4'mü nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim,hem tasarım hem eğitim sektörü yavaş yavaş CS3'e alışırken 1 Ekim 2008 tarih çıkışlı gözüken CS4 paketleri sanırım Silverlight'ında etkisiyle bukadar çabuk geliştirildi. Ama korkmayın Actionscript 4.0 yok :) Adobe'de farkında 3.0'daki OOP(Object Orient Programming) devriminin baya kanlı olduğunu,eğitimlerin sample textlerin birtanesinde "Actionscript 10.0 Makes You Time Traveling " yazıyordu :)


Dreamweaver CS4 'ün CSS panelindeki değişiklikler hoşuma gitti,artık CSS nedir bilmeyen ne yazıkki alttaki HTML panelinde kalıcak. Onla ilgili bir inceleme haftasonu yazacağım,CS4'ün de sesi duyulmaya başlasın artık .Ne mutlu bize yazın oynayacak oyuncaklarımız hazır gençler taze taze CS4'ler ;)