Merhaba arkadaşlar ;

Flash tasarımlarımıza ve özellikle intro gibi yazı efektlerimizi zenginleştirmek için Web tarafında da Adobe After Effects çok güçlü bir program. Daha önce hiç kullanmayanlar için çok kısa bir giriş uygulaması olacak şekilde bu yazımda Adobe Bridge yardımı ile hazır bazı efektleri yazılarımıza hatta görsellerimize nasıl uygularız ona bir bakalım.

After Effects açıldığında hemen yeni bir Composition açmamız gerekiyor. New - Composition dedikten sonra altta gösterdiğim Text tool ile bir yazı yazalım. Yazının özelliklerini,fontunu,rengini,boyutunu sağda işaretledim kutu ile Character panelinden yapabilirsiniz.

Bu yazımıza bir effect eklemek istediğimizde After Effects altında Effects & Presets menüsünden bazı hazır efektleri ekleyebiliyoruz ancak allta gösterdiğim gibi küçük oka tıklayıp oradan da Browse Presets dersek Adobe Bridge bize bu efektleri daha sonra ileriki zamanlarda bulup yüklediğimiz plug-inleri şeklimize vermeden önizleyebileceğimiz bir arayüzü getirecek.

Text kısmında Organic sekmesinden bir listeyi gösteriyorum altta,seçtikten sonra hemen sağda bu efektin örnek bir yazıya eklenmiş hali preview modda yer alıyor. Size kalan yazı olsun,görsel olsun ne ise efekti buradan seçip çift tıklamak.

Efektin direk bu unsura eklendiğini göreceksiniz. Bu efekti de Export - SWF Flash movie ile çıkarıp daha sonra Flash çalışmanızda bir movie klip içerisine import ederek kullanabilirsiniz. Animasyonlar vektörel olduğundan boyutları inanılmaz şekilde küçük oluyor,bu da web animasyonları için bulunmaz nimet demek.

Faydalı olması dileğiyle..