Merhaba arkadaşlar ;

Flash'ta çok güzel bir component olarak hazır gelen ComboBox kullanımı aslında gayet basit ve çok kullanışlı olabiliyor yerine göre. ComboBox uygulamasını Window-Component panelinden tutarak sahnemize bırakalım ve Instance name olarak alltaki gibi combom diyebiliriz.Parametre panelinden labels ile ComboBox'tan seçim yapabileceğimiz menuleri seçebiliyoruz,romCount ile maksimum açabileceğimiz seçeneği belirliyoruz.En son adımda componentı seçip Movie Klip olarak tanıtalım.Artık bu movieklipe "combom.selectedIndex" gibi bir kod ile seçili olan combo adımını okuyabiliyorum.Menu seçiniz burada 0 iken 1.menü 1 oluyor.

Daha sonra eğer ComboBox 1.menu seçildiğinde mesela anasahnede 2.frame'e gitsin isteseydik onClipEvent(enterFrame) kodu ile , çünkü bu kod devamlı çalışmak durumunda olduğundan yazarak alttaki gibi bir kod ile anasahnemizi gönderebilirdik.

_____________________________________________________

onClipEvent (enterFrame) {

if (combom.selectedIndex==1)
{
_root.gotoAndStop(2);
}
{
_____________________________________________________

Böylelikle diğer seçeneklere de tıklandığında anasahnede istediğimiz kısma sitemizi gönderebiliyoruz veya yeni sayfa açabiliriz. Örnek çalışmam için tıklayınız :


http://ercanaltug.googlepages.com/combo.fla



Faydalı olması dileğiyle....