Merhaba arkadaşlar ;

Öncelikle yeni bir doküman açalım ve Text Tool’u ile istediğiniz bir yazıyı sahneye yazın. Çimen efektinin daha belirgin görünmesi için “bold” ve büyük puntolu bir yazı seçmenizde fayda var. Biz Impact yazı karakterini ve 200 pt büyüklüğünü kullandık ve renk olarakta toprak gibi görünmesi için koyu kahve bir renk verdik.


Şimdide yazı katmanın üzerinde Brush Tool’u kullabilmek için yazı katmanına sağ tıklayarak Rasterize seçeneğini seçelim. Ya da Layer seçili iken, Rasterize etmenin diğer bir yolu olan Select > Rasterize > Type seçimini yapın. Son bir seçenekte :) hiç Rasterize etmeden sonraki aşamaya geçebilir Brush ile ilk müdahalede karşınıza çıkan uyarıya Ok diyerek otomatik Resterize edilmesini sağlayabilirsiniz.

Ardından Brush Paleti’nden 112 Dune Grass Fırça tipini seçin. Shape Dynamics panelinden Size Jitter: %100 - Control: Off, Minimum Diameter: %1, Angle Jitter: %50 - Control: Off, Roundness Jitter: %0 - Control: Off seçeneklerini seçebilir yada kendi denemelerinizi yapabilirsiniz.

Daha sonra fırça darbelerinin, yazı sınırları dahilinde etkili olabilmesi için Layer önizleme penceresine Ctrl tuşu ile tıklayalım.


Seçtiğimiz fırça özellikleri dahilinde renklendirme önalan ve arkalan renkleri arasında otomatik olarak atanacağından yeşil renginin açık ve koyu tonlarını tercih ettik. Şimdi de fırça darbeleriyle boyamaya başlayalım.


Homojen görünümün önüne geçmek için fırça büyüklüğünü ve renk seçimini aralıklarla değiştirebilirsiniz. Çimlerin font sınırları içinde keskin olarak sonlandırıldığını fark etmişsinizdir bunun önüne geçmek için ise Select > Inverse (Ctrl+Shift+I) seçimi ile düzenleyebileceğiniz alanları yazı sınırlarının alanları dışına taşıyın.

Yazının okunaklığının bozulmaması açısından küçük bir fırça boyutu ile daha gerçekçi görünüm için keskin geçişleri fırça darbeleri ile yumuşatalım. Görünümü yaklaştırarak daha rahat çalışabilsiniz…



Son aşamada Select > Deselect (Ctrl+D) ile tüm seçimleri pasifleştirdikten sonra kontur ve dolgu arasında ki keskin geçişi daha gerçekçi göstermek için yeni fırça darbeleriyle rötüşü tamamlayalım. Ve işte Çimen desenli yazımız emrinize amade :) Bu yazıya tasarımı ile yardımcı olan öğrencim Turgay'a teşekkürlerimi iletirim,ondan daha çok güzel şeyler bekliyorum. Size de iyi tasarımlar....