Merhaba arkadaşlar ;

Bireysel eğitimlerde Adobe CS3 programları üzerinden gitmeye başladık.Fireworks CS3 ilk programımız. 8'den farklılıkları ilk gözüme çarpan Assets Style zenginliği ve Shapes'lerdeki yeni hazır şekiller(Inspire-ilham demek-inanılmaz eğlenceli,her ekrana bıraktığınızda farklı bir şekil oluşturuyor size ilham almanız için:) ve Pages paneli ile master page'ler tanıtarak yayınlamaya yarıyor. Bir de bu programlara yeni başlayanların en çok başvurdukları hazır uygulamalar. Aynı Photoshop CS3'te olduğu gibi burada da bir klasördeki tüm fotoğraflarınızdan bir foto-albüm yaratmanız sadece birkaç tık ötenizde. Bunun için commands-create slideshow diyelim.

Size açıla yeni ekranın çok beğenilen bir extension olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım orjinal Fireworks ekranıyla ne akdar farklı olduğunu görebilirsiniz.Fireworks'e dahil edilmiş 3th party başka bir şirketin geliştirdiği uygulamadır bu Albumbook. 5 adet flash tabanlı 1 adet HTML ancak AJAX teknolojisi ( Adobe tarafında Spry denmekte) kullanılmış toplamda 6 adet stil seçerek foto albümünüzün yaratılacak klasörünü,önizleme fotolarının büyüklüklerini gibi kısımları seçip yayınlayabiliyorsunuz.


Açıkçası gerçekten çok sayıda gösterilmesi gereken fotoğrafınız var ise büyük bir zaman kazancı sağladığı kesin. Ve AJAX ( Spry) tabanlı albüm özellikle çok başarılı,fotoların bilgilerinin tuttuğu bir xml,fotoların kendilerini tuttuğu bir images klasörü ve html yayınlıyor.Direk Dreamweaver ile html sayfasını açıp tasarıma devam edebiliyorsunuz.

CS3'ün beğendiğim ve dikkatimi çeken özelliklerini paylaşmaya devam edeceğim. İyi tasarımlar...