Bayram sabahı izlediğim bir reklamın beni bu kadar düşündüreceği aklıma gelmezdi.Youtube yorumlarını da okuduğumda,kendi kafamda da herkesin kendince birilerine yorumlayacağını düşündüğüm sırada o Sivas olaylarını göstermeleri beni çok etkiledi ve karşı tarafı belli etmişti reklamcı. Açıkça o gün bu olaylara izin verenler,müsaade edenler hala daha üst makamlarda ya da emekli oldular bizim vergilerimizle maaşlarının tadlarını çıkarıyorlar,ama daha can alıcısı Milliyet gazetesi nekadar duruşu olan bir gazete olsada sonuçta Hürriyet gibi,Posta gibi istenildiğinde yönlendirilebilinen bir medya kurumu ve Doğan Medya grubuna ait. Emin Çölaşan'ın Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi" kitabını 2 akşamda okuduğumdan beri bu medya grubuna ve devletle ilişkilerine,ana haberlerine olan bakışım olgunlaştı.Saolsun Emin Usta,daha önce baktığımız gazete,dergi ve televizyonları artık görmemi sağladı.Size de tavsiyem mutlaka okuyun zaten kısa ve sürükleyici.
Daha acısı bizzat Aydın Doğan'ın Tuncay Özkan'ın programında yazılanların %90'ı benim tarafımca doğrudur demesi,okuyunca görürsünüz.

Böyle gerçekler içinde Sivas olaylarını gösterebilmesi bu medya grubunu belki ufak bir reklamcının dik duruşu veya tamamıyle senaryo gereği gösterdiği bir olay ancak Sivas'ta olaylara göz yumanlar şimdi önemli yerlerdeler ve bu medya grubu mutlaka bu arkadaşlarıyla iyi geçinmek zorunda. Sanırım bu önemli arkadaşları rahatsız etmemiş,dostlarının yaptıklarını çabuk unutmuşlar burda da olanlar yine Aziz Nesin ve can veren 41 aydın sanatçı şair ve ozanımıza oldu.

Aziz Nesin'in ağzından Sivas olaylarını dinlemiş biri olarak bu reklam bile beni hala rahatsız edebildi,umarım genç nesil tarihine,tarihinden ders alarak bugününe daha da önemlisi bu hataların tekrardan yaşanmaması için Atatürk Devrim ve İnkilaplarına sahip çıkar.

Ceza'ya da bir parantez açamadan geçemeyeceğim,Rap gerçekten gençler üzerinde çok güçlü bir silah. Eminem ve Cartel örneği hepimizin yaşadığı gerçekler. Özellikle 85üstü gençler apolitik ve kendi doğrularını karar verebilme güdüsü ve yetkinliğine sahip değiller.Ne okuyorlar,ne merak ediyorlar haklı olarak tarihi de okumuyorlar,çünkü hep sancı sıkıntı sorun. Ancak Ceza gibi gençlere yakın birisi bu konularda biraz önayak olursa çok doğru bir köprü olabilir müzik. Ancak doğru kullanıması şartıyla,Eminem gibi değil. Umarım Ceza da sosyal sorumluluk dahilinde böyle projelere imza atmaya devam eder,farkını koyar yakışan da budur.

Saygılarımla...