Merhaba arkadaşlar ;

Adobe Creative Suite 3 programlarında şu sloganı ön plana çıkarmıştı:


" Daha önce hiç yaşanmamış entegrasyon tecrübeleri "


Gerçektende Creative Suite 3 (CS3) yeni nesil tasarım programları artık Macromedia-Adobe bütünleşmesinin tamamladığı son nokta olmuş ve tüm programlar diğer programları tanıyordu.Herhangi bir ayar yapmadan sürükle bırak ile bir dosyayı diğerine götürüp önizleyebiliyoruz. Mesela Photoshopta çalıştığınız bir görseli Fireworks veya Flash'a attığınızda Layerları ve varsa filtre özellikleriyle beraber taşınıyor böylelikle Photoshop'a geçmeden asıl taşınan programdan ayarları güncelleyebiliyoruz.

Photoshop ile açıp neler yapabileceğiniz sizin Photoshop bilginiz ve hayalgücünüzle sınırlı. YeniBugün size bir ilk ile video uygulaması ile göstermek istediğim ise beni en çok heyecanlandıran entegrasyonlardan biri. Web projenizde kullanacağınız videolarınızı Photoshop ile açıp daha sonra Flv dosyayı export edip Flash'a getierbiliyorsunuz. Bir video dosyasını ( Avi,mpeg,dat..) bir işakışı olsa da burada Adobe After Effects 'teki animation paneliyle çalışmamız bizi daha da rahatlatıyor.Aynen keyframe mantığıda devam ediyor. Keyframe özelliği biraz daha karmaşık olduğundan bugün basit bir layer ekleyip Brush Tool ile kenar rengini projemizin rengiyle boyayacağım,basit bir Layer Style panelinden desen ve renk ekleyeceğim.Asıl göstermek istediğim ise entegrasyon,Photoshop'taki tasarım size ait.

Video yu fullscreen izlemek için Play tuşuna bastıktan sonra youtube'daki gibi alt paneldeki küçük kutuya tıklayın.Fullscreen'den çıkmak içinde yine youtube gibi ESC tuşuyla çıkın.Video yüksek çözünürlüklü size tavsiyem verimli izleyebilmek için bant genişliğinizi meşgul eden diğer downloadlarınızı iptal edin.




Video hosting şirketimin günlük bandwidth sınırlarından bazen açılmıyor,yakında değiştireceğim eğer açılmadıysa videoyu indirmek için :

http://rapidshare.com/files/81058655/video_egitim.flv

Faydalı olması dileğiyle...