Merhaba arkadaşlar ;

Bugün çok hoşunuza gidecek ve açıkçası hiç yorulmadan çok ta etkileyici sonuçlar elde edebileceğiniz Photoshop CS3'ün Automate menüsünden ve çıkardığı hazır HTML Foto Galerilerine 2 adet Flash Galeri de eklediğinden bahsedeceğim. Bu galerileri tasarımlarınızda çoklu görselleri göstermede istediğiniz gibi geliştirip kullanabilirsiniz.Yapması da çok basit ; Photoshop'tan hemen File-Automate-Web Photo Gallery kısmını seçin. Gelen ekranda Styles kısmından bir stil seçmeniz gerekiyor.Stillerin önizlemeleri de yanda gözüküyor. Flash - Gallery 1 seçiyorum(Ayrıca Centered Frame - 2 HTML Galeri'lerden favorim,HTML Dreamweaver ile açıp tasarlamaya devam edebiliyorsunuz).


Source Images kısmından kullanılıcak görselleri (boyutlarını Photoshop ayarlayacaktır aynı boyutta olmaları zorunlu değil) Destination ile Masaüstünde bir klasör oluşturup onu seçebilirsiniz dosyalarımızın tümü bu klasöre eklenecek,sonra Options kısmından rengini,dosya adlarını,thumbnail(önizleme fotolarını) ayarlayabiliyorsunuz ve OK diyorsunuz ve photoshop gerekli tüm işlemleri yapıp sizin galerinizi kısa sürede ekranınıza getiriyor. HTML tabanlı Galerileri istediğiniz gibi Dreamweaver ile açıp logo,yazı tasarımlarınızla geliştirebiliyorsunuz.
Flash tabanlı çıkan galeriler dinamik olarak yayınlandığından beraberinde çıkan photos.js adlı dosyanın içinden fotoğrafların üzerine gelince çıkacak yazıyı,photos.xml dosyasından da yukarıda çıkan Adobe Gallery yazısını ve tarihi değiştirip veya silebilirler.

date = "29.01.2008">
Adobe Web Photo Gallery

kısmından düzeltmeleri yapabilirsiniz.

Süper !


Faydalı olması dileğiyle....