Podcast dijital medya dosyalarının taşınabilir medya oynatıcılarda veya bilgisayarlarda oynatılmak üzere internet üzerinden beslemeler (akışlar) yoluyla dağıtılma tekniğidir.

Podcast isim babası Apple olmakla birlikte Apple'ın ürettiği taşınabilir müzikçalar iPod'un adındaki pod ve İngilizcede "yayın" anlamına gelen "broadcast" sözcüğünün cast kısmı alınarak türetilmiştir. Podcast'ler ilk defa Apple iPod için geliştirilmiş olmasına rağmen günümüzde doğrudan iPod ile ilgili bir kavram değildir.İnternet üzerinden düşük boyutlu ancak kaliteli görüntülerin yayınlanmasında kullanılmaya başlanan sesli ve görüntülü RSS protokolü gibi adlandırabilinir.

LearnFlash.com adresi üzün süredir takip ettiğim Lynda ve Totaltraining türü ama sadece Flash üzerine eğitimler yayınlayan bir site.Kendi ücretli CD'lerinin yanı sıra haftalık 2 adet tanıtım eğitim videosunu podcast olarak mp4 formatında yayınalyıp epostanıza atıyorlar. Mp4 formatı divx formatının da biraz daha sıkıştırılmışı,aslında ipodlarda kullanılan çözünürlükteki video dosyalarıdır.

Ancak giriş eğitimlerinden öte daha çok Tips & Tricks adı altında Flash bilenlere tasarım odaklı tüyo ve taktiklerini paylaşıyorlar,bir kamu hizmeti yapıyorlar gerçekten :)
2008 yılına kadar olan tüm podcast arşiv listesi linktedir,bayramda bolbol indirip izlemeniz dileğiyle. Tavsiye podcastlerim : pagecurl(sayfa çevirme),autoscroll,cloud....