Merhaba arkadaşlar ;

Microsoft; Vista ile yeni bir grafik motoru kullanmaya başladı : WPF (Windows Presentation Foundation) Yeni nesil bu arayüzler artık 3D objeleri birebir 3 boyutuyla anlık kullanabilecek,yüksek çözünürlüklü videoları kaliteden ve gösterimden ödün vermeden gösterebilecek. Dahası tüm bu tasarımlar XAML diye yeni bir programlama diliyle open source (açık kaynak) olarak gözükebilecek ve tasarımcı ile yazılımcı arasında kolayca paylaşılarak iş akışı hızlandırabilinecek.WPF arayüzleri tasarlamak içinde çok geçmeden Expression tasarım programlarını çıkardı.Bu tasarımlarda ise en çok göze şeffaf menüler çarpıyor. Ben size aslında böyle menülerin Photoshop ile tasarlanabilir olduğunu da göstermek istiyorum.Yukarıda gördüğünüz ise Adobe'nin Photoshop için tasarladığı yeni logo,paket programları içinde bu programın özelliği ve farklılığını göstermek üzere ona özel bir logo tasarlanmış,iyi de olmuş.Gelin şimdi uygulamamıza geçelim.

Öncelikle Photoshop'ta arkaplana fotoğrafımızı açalım.Daha sonra Rounded Rectangle Tool aracı ile köşeleri 15 Radius yuvarlanmış beyaz bir kare çizelim,ölçüleri sizin projenizin uygunluğuna kalmış.

Şimdiki adımda karemizin olduğu Layera sağ tıklayarak Blending Options kısmına girelim ve altta göstermeye çalıştığım 3 filtreyi aynı değerlerle işaretleyerek verelim.

04.png

Bu filtrelerle karemize kutu izlenimini kazandırdık.Şimdi ise o layer seçiliyken alttaki gibi opacity değerini azaltarak şeffaflığını sağlayacağız.Buradaki % değeri sizin seçtiğiniz fotoğrafın canlılığı ile ilgili değişken olabilir,bende %42 yeterli gözüküyor ve şeffaflıkta atıyorum.

Geriye kalan kısımda üstüne butonlarınızı , yazılarınızı hatta Flash'a atarak orada animasyonlu menulerinizi tasarlayabilirsiniz.


Faydalı olması dileğiyle...