Microsoft Popfly ; Microsoft'un Silverlight altyapısı üzerine kurduğu bir Mashup editörü.
Her geçen gün artan uygulamalar ile kendi Foto galerinizi, Barlarınızı, arayüzlerinizi... daha birçok uygulamanızı Silverlight teknolojisi ile oluşturabilirsiniz. En popüler olanlardan biri de Microsoft tarafından %1,6 sı satın alınan Facebook sitesindeki arkadaş listenizin bu uygulamalara direk eklenebilir ve mashup çıkartılabilir olması.

Popfly sitesine girebilmek için Live ID gerekiyor. MSN kimliğiniz ile aynısıdır. Daha sonra create mashup diyoruz.Burada create Webpage sekmesi de var,tasarım açısından başarılı olmasada online bir editör olarak bir websitesini de oluşturabiliyorsunuz ve bu html tabanlı oluyor(Silverlight değil)

Facebook Carousel Mashup için create Mashup dememiz gerekiyor Yukarıda göstermeye çalıştığım üzere sol menüden Facebook küpünü sahneye çekin,bir anahtar 6 rakamlı isteyecektir.Bu email adresinize postalanacak ve böylelikle facebook listenize erişme izni vermiş olacaksınız.Daha sonra istediğiniz farklı bir Mashup uygulamasını(ben Carousel'i seçtim) soldan yine çift tıklatarak ekrana ekleyin. Daha sonra yukarıdaki gibi mavi okla diğer küpü birbirine bağlayın. Hepsi bukadardı.Preview dediğinizde sizin değil hazır bir uygulama gösteriliyor ancak sağ üstteki save linkiyle sayfanızı kaydedip anasayfadan tekrar girerek mashup kısmını ziyaret ederseniz uygulamanızı görebilirsiniz. Bu mashup isterseniz aşağıda kullandığım gibi iframe linki olarakta sağ kısımda gösterdiğim share kısmından direk veya embed html kodunu da alabiliyorsunuz ve bu uygulamayı kendi websitenizde kullanabiliyorsunuz,süper değilmi? Bu uygulamayı da Facebook'a eklemek yanda gösterdiğim linke tıklamak kadar basit.Mashup'lar sadece Facebook'tan fotoğraf alarak değil kendi url lerini göstereceğiniz fotoğraflar ve sadece Carousel değil Photopage gibi defter sayfası gibi açılan örneklerde 3th party yazılan mashuplar da bulunuyor.

Eğer aşağıda bir Carousel yerine Silverlight logosu görüyorsanız logoya tıklayarak bu uygulamayı görmek için gerekli olan Plug-in dosyasını Silverlight sitesine bağlanarak kurduktan sonra tekrar ziyaret ederek görebilirsiniz.
Örnek uygulamayı Silverlight bilgisayarınızda yüklü ise linkten görebilirsiniz :
http://www.popfly.ms//users/eraltug/Silverlight%20Facebook