Merhaba arkadaşlar ;

Flash MX Actionscript for Designers ebookunu inceleme ve uygulama fırsatı bulan öğrencilerim özellikle Fisheye Menu olarak bilinen Macintosh 'lardan alışık olduğumuz menuyu uyguladıklarını ancak hazırı da bulunduğunu belirtip onu da ekliyorum fla'sını indirip güzel menuler yaratabilirsiniz.Özellikle bazı e-ticaret menulerinde Ajax uygulamalarında görmüştüm sizde özellikle çantaya tıklayınca açılan menuler gibi geliştirebilirsiniz. Ama unutmayınki
bu menu deneme amaçlı yapılmış ve görseller sahnenin ortasına bırakılmış,actionscript bu movie klipleri konumlandırıyor,bu kliprlerdeki görselleri siz Library'den sağ tıklayıp properties kısmından Update diyerek güncelleyebilirsiniz. Linkleri yaratmak için ise Layer1'deki actions panelindeki Menu değişkenlerini item3Fşyout olarak tanımlayan 15.satırdaki gibi diğer kısımlara da menu yaratıp o görselleri çekmelisiniz.

var item3FlyOut:Array = [{linkage:"stardock", text:"Menu Item 1", onpress:"fitem1"}, {linkage:"stardock", text:"Menu Item 2", onpress:null}, {linkage:"stardock", text:"Menu Item 3", onpress:null}, {linkage:"stardock", text:"Menu Item 4", onpress:"fitem4"}];

ve 121.satırda bu menulere tıklandığında trace ile bir output çıkartılmış burda size paslanıyor aslında ister gotoAndPlay ile başka bir Scene ya da frame'e ister getURL ile bir linke gönderebilirsiniz.

function fitem1():Void {
trace("FlyOut Item 1 was pressed");

Benim size tavsiyem ise her movie klipin içine girerek yeni bir layerda görünmez bir buton ekleyin ve o butona flash içinde bir yere göndericekseniz gotoAndPlay , yeni bir sayfa açacaksanız getURL ,yukardaki flash'ta yukarıdaki kısma dışarıdan bir swf movie getirecekseniz loadMovie ile istediğiniz senaryoya göre actionsı veriniz. Fla dosyası ektedir.

İyi tasarımlar arkadaşlar ;)


http://rapidshare.com/files/58350682/mac_menu.fla