29 Nisan İstanbul Üni. Bilişim günlerindeydim.

İstanbul Üniversite'si Bilgisayar Mühendisliğinin düzenlediği Bilişim Günleri 2.Gününde " Adobe Workshop " başlığında Adobe ürünlerini ve Web tarafında önemli olan Dreamweaver CS3 ile XHTML & CSS Giriş ve Flash ile Animasyon ve After Effects ile görsel efektlere giriş yaptık.

Kameramı almaya unuttuğumdan herhangi bir fotoğraf anı olarak alamadım ancak katılım genelde beklediğim gibi başlangıçta kalabalık , 4 saatin sonuna doğru da az ama öz bence yine de kalabalık bir grupla Workshop Eğitim seminerimizi tamamladık. Umarım Web Teknolojileri ile ilgilenmeyi düşünenler için iyi bir giriş olmuştur.

Bu workshop'ta beni yanlız bırakmayan İstanbul Üniversitesinden öğrencim Ertuğrul Haskan bloguna bir not eklemiş ona link vererek bu yazımı noktalıyorum.

http://blog.ertugrulhaskan.com/index.php/2008/04/29/muhendislik-fakultesi-semineri

Haftaya pazartesi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde olacağım,haftasonu da Afyon gözüküyor. Yoğun bir hafta olacak , çağıran tüm üniversitelere eğitimlerimi denkleştirip gitmeye çalışıyorum yeterki birşeyleri değiştirebilelim.

Teşekkürler...



Adobe After Effects & Adobe Bridge Entegrasyonu

Merhaba arkadaşlar ;

Flash tasarımlarımıza ve özellikle intro gibi yazı efektlerimizi zenginleştirmek için Web tarafında da Adobe After Effects çok güçlü bir program. Daha önce hiç kullanmayanlar için çok kısa bir giriş uygulaması olacak şekilde bu yazımda Adobe Bridge yardımı ile hazır bazı efektleri yazılarımıza hatta görsellerimize nasıl uygularız ona bir bakalım.

After Effects açıldığında hemen yeni bir Composition açmamız gerekiyor. New - Composition dedikten sonra altta gösterdiğim Text tool ile bir yazı yazalım. Yazının özelliklerini,fontunu,rengini,boyutunu sağda işaretledim kutu ile Character panelinden yapabilirsiniz.

Bu yazımıza bir effect eklemek istediğimizde After Effects altında Effects & Presets menüsünden bazı hazır efektleri ekleyebiliyoruz ancak allta gösterdiğim gibi küçük oka tıklayıp oradan da Browse Presets dersek Adobe Bridge bize bu efektleri daha sonra ileriki zamanlarda bulup yüklediğimiz plug-inleri şeklimize vermeden önizleyebileceğimiz bir arayüzü getirecek.

Text kısmında Organic sekmesinden bir listeyi gösteriyorum altta,seçtikten sonra hemen sağda bu efektin örnek bir yazıya eklenmiş hali preview modda yer alıyor. Size kalan yazı olsun,görsel olsun ne ise efekti buradan seçip çift tıklamak.

Efektin direk bu unsura eklendiğini göreceksiniz. Bu efekti de Export - SWF Flash movie ile çıkarıp daha sonra Flash çalışmanızda bir movie klip içerisine import ederek kullanabilirsiniz. Animasyonlar vektörel olduğundan boyutları inanılmaz şekilde küçük oluyor,bu da web animasyonları için bulunmaz nimet demek.

Faydalı olması dileğiyle..


29 Nisan SALI - İstanbul Üni. Avcılar'dayım

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübünün düzenlediği Bilişim Günlerinde 2.gün "Adobe Workshop" adı altında ben konuşmacı olacağım. Etkinliğin afişi yukarıda,tam program ise aşağıdadır. İstanbul Üniversitelileri bu etkinliklere bekliyorum.





Adobe Media Player ve Ücretsiz Eğitimleri




Merhaba arkadaşlar ;

Adobe , sürpriz bir şekilde ücretsiz bir Media Player çıkardı.İçerisinde AIR teknolojisini masaüstü uygulamalarında interneti çok entegre bir şekilde kullanarak güzel bir uygulamaya imza atmışlar. İsterseniz haberleri izleyebilir, değişik katalog listesinden ilgili videoları izleyebilirsiniz.

Benim hoşuma giden yukarıda da gösterdiğim Education kısmı.Şuanda sadece Photoshop üzerine olsa da birçok farklı şirketin Photoshop eğitim videoları tek tık ile izlenebiliyor. Umarım diğer Adobe ürünleri içinde zaman içinde böyle eğitim videoları eklenir. İndirmek için :








Haydi Arkadaşlar E-fatura'ya geçelim !





Microsoft Weekend 2008 Tamamlandı.


Merhaba arkadaşlar ;

Geçtiğimiz haftasonu Doğu Akdeniz Üniversitesi ACM Student Chapter'ın davetlisi olarak INETA Türkiye ve Netron Bilişim Akademisi'nin sponsorluğunda " Microsoft Weekend " başlığı altında bir dizi seminer ve eğitimlerden oluşan etkinlikler düzenledik.

Bu tek gün IT pazarlama etkinliklerine çok uzak eğitim tadındaki soru-cevaplarla çok daha da verimli geçen seminer ve bilgisayar başındaki Lab'lar öğrenciler açısından gerçekten çok faydalı olduğu inancındayım.Bu etkinliğin gerçekleşmesindeki etkinlik öncesi,sırası ve sonrasındaki çabalarından ötürü ACM Student Chapter Kulübünden Hakan , Mesut , Görkem , Mikail ve Seray'a ve daha birçok isimsiz kahramana teşekkürü borç bilirim.Emeğinize sağlık.

Ve tabiiki 3 gün boyunca etkinliğin kalbi durumundaki MVP Daron YÖNDEM ' e de seminerlerde ve lablarda gösterdiği insanüstü performanstan ötürü tebriklerimi iletiyorum.

Benden istenen 3.gün boyunca anlattıklarımı etkinlik ingilizce olduğundan da dolayı sunumlarımı ve uygulama dosyalarımı ve referans linkleri paylaşmamdı.Bende yabancı dostları da düşünerek benim anlattığım kısımların dosyalarını ingilizce başlıklarıyla paylaşıyorum.

Day 1 :

  • Introduction to Silverlight & Expression Studio
  • A Silverlight Project Workflow
  • XAML & XAML Design with Expression Design
  • Encoding Video files with Expression Encoder

Download my Day1 slide & presentation's files & event's poster :
http://www.expression.web.tr/MSWeekend.rar

You can watch some tutorial videos which has same subject from here :
http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=339

Day 2 :
  • Expression Design to Blend Integration
  • Introduction to Expression Blend
  • Creating Storyboard Animation at Expression Blend
  • Expression Blend & Visual Studio 2008 Integration

You can watch some tutorial videos which has same subject from here :
http://www.nibblestutorials.net
http://silverlight.net/Learn
http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=473
http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=384

Day 3 :

Asset management and creating Web Galleries with Expression Media
Introduction to Expression Web v2
HTML & ASP.Net 2.0 Controlls with Expression Web v2
Inserting Adobe Flash,Photoshop and MS Silverlight project files

after lunch break :

Introduction to Cascading Style Sheets
Internal & externel & inline CSS and management of them.
XHTML & CSS Demo's

for more CSS Videos on Expression Web visit :
http://www.learnexpression.com
http://www.w3schools.com/Css/default.asp



This is the END of EVENT PHOTO !



Marmara Üni. WORKSHOP tamamladık.


Faydalı olduğuna inandığım Web & Grafik Tasarım'ına Giriş 2 günlük sertifikalı workshop eğitimlerimizi Netron - Altıyol'da tamamladık.Çok bilgili ve meraklı bir sınıftı umarım yine böyle bir etkinlikte görüşürüz.

Günü hatırası size sertifika bana da yukarıdaki fotoğraf arkadaşlar :)


Microsoft Weekend @ KUZEY KIBRIS


Merhaba arkadaşlar ;

18-19-20 Nisan tarihlerinde Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi ACM Kulübü tarafından organize edilen Microsoft Türkiye , INETA ve Netron sponsorluğundaki "Microsoft Weekend " seminer ve eğitimlerine katılmak üzere Kıbrıs'ta olacağım. Expression Studio ürün ailelerini anlatmaya çalışacağım.Çok değerli 2 MVP eğitmenimiz Daron YÖNDEM ve Eralp ERAT'da Visual Studio ve Silverlight üzerine bu haftasonunu çok güzel geçirmek üzere beraber olacağız.

Etkinlik afişi (tasarımı bana ait) yukarıda olup , tüm seminerlerin dili İngilizce , lab eğitimleri ise bilgisayar başında (orada türkçe serbest :) olacaktır.

Kıbrıs'ta olupta daha önceki seminerlere katılanlar bol hediyeli,eğitimli ve tam 3 gün sürecek bu Microsoft Weekend'i kaçırmasınlar,üzülürler.



Fanatik Fenerli balık Fethiye'de



http://www.haberturk.com/haber.asp?id=68140&cat=200&dt=2008/04/16

SanalKurs E-Dergi 3.Sayısı çıktı.



Merhaba arkadaşlar ;
Sanalkurs gerçekten çok hoş bir e-dergi işine girdi ve açıkçası bu dergiyi de büyük bir keyifle okudum. Ceyhun hocanın yazısı da okunmaya değer. Benimde Expression Web üzerinde CSS Uygulamaları yazımın olduğu bu dergiyi ücretsiz indirin ve okuyun.




TotalTraining BONUS materyalleri


Merhaba arkadaşlar ;

İzlediğim Totaltraining Advanced Expression Web eğitiminden Bonus kısmının internette bir adrese attığını gördüm. Sizlerle de paylaşmak istedim,eğitimin dosya materyallerini ve photos.com 'da 50 adet yüksek çözünürlüklü fotoğraf indirebiliyorsunuz.

Faydalı olur umarım afiş veya arkaplan çalışmalarınıza...




2008 Blog ödülleri yarışması


Merhaba arkadaşlar ;

Microsoft'un ana sponsorlarından biri olduğu Türkiye Blog dünyası için bir nebze olsun dağınıklığı toparlayacağını düşündüğümüz Bloglama projesinin beraber hayata geçirdiği "Blog Ödülleri" projesi yarışmacı olacak blogları kayıt almaya başladı. Bilişim kısmındaki ödüller daha açıklanmasa da eğitim odaklı olacağından herkese tavsiye ediyorum sadece blog sahipleri değil oylayanlar da kazanacak. Ben de Bilişim kısmında blog adresimi ekledim,ama kaaznmaktan daha çok amacım katılan blogları görmek ve oylamak .

Hadi bakalım Türkiye görelim blogları :)





Flash'ta saate göre arkaplan değiştirme

Merhaba arkadaşlar ;

Bir projede Flash içerisinde iGoogle gibi arkaplanın saate göre değişmesi için ufak bir uygulama yaptık. 2 arkaplanın fotoğrafını getirip sahneye ekledik ve gecearkaplan ve gunduz arkaplan olarak instance name verdik. Sonrada sistem saatini new Date () objesiyle saat değişkenine atayarak saat 20den büyük ve geceyarısından sonra 0 olduğundan 7den küçük ise gunduzarkaplanı görünmez,diğer koşulalrda gecearkaplanı görünmez yaptık gayet hoş oldu.

saat = new Date();
if (saat.getHours()>=20)
{
gunduzarkaplan_visible=false;
}
else if (saat.getHours()<=7)
{
gunduzarkaplan_visible=false;
}
else
{
gecearkaplan_visible=false;
}


Projenin fla dosyasının tam halini değil(müşteriye saygıdan) sadece bu kısmını paylaşıyorum.



http://ercanaltug.googlepages.com/gecegunduz.fla





MIX 2008'den beğendiğim bir video



BilgeAdam Yazılım Uzmanlığı notları


Bilişim Akademileri arasında saygın bir yeri olan BilgeAdam Bilgi Teknolojileri Akademisi'nin Yazılım Uzmanlığında kullanılan eğitim kitapları ve notları internette paylaşıma açılmış.Bir eğitmen dostumdan da sorun olmayacağını öğrendikten sonra daha çok insan faydalansın diyerek buraya o linki paylaşıyorum. Kitaplar C# ve Vb.Net olarak 2 dilde ayrılmış siz de kendinize göre olanı inceleyin.





Ses şiddetini kısma/yükseltme düğmeleri


Merhaba arkadaşlar ;

bir öğrencimin projesinde lazım olunca şöyle arkaplan müziği şiddetini azaltıp arttırabileceği bir düğme ve aksiyonlarını yazdık. Bu kodları butonu MovieKlip yapıp onClipEvent(EnterFrame) metodu ile devamlı basılı kaldıkça da çalışacak şekilde yazabilirsiniz,ben her tıklama için yazdım.
Alttaki sesi arttıran kodu ;

on (press) {
ses.setVolume(ses.getVolume()+10);
//sesi getvolume ile okuyup 10 birim arttırıp verdim
if(ses.getVolume()>=100){
//eger ses 100u geçerse daha fazla olmasın diye direk 100e eşitledim
ses.setVolume(100);
}
}


Azaltan içinde -10 (azaltma miktarı) ve ses kontrolunu 0 ile yapacak şekilde yazdım.

on (press) {
ses.setVolume(ses.getVolume()-10);
//sesi getvolume ile okuyup 10 birim arttırıp verdim
if(ses.getVolume()<=0) {
//eger ses 0'ı geçerse daha fazla olmasın diye direk sıfıra eşitledim ses.setVolume(0);
}
}

Yazgelistir.com Yazarı oldum.


Merhaba arkadaşlar ;

Yazılım dünyasındaki saygın eğitmen ve profesyonellerin yazılar yazdığı yazgelistire Expression'lar ve Web Teknolojileri üzerine yazılar yazmaya başladım. Aslında burada duyurmamın sebebi daha çok duymayanlarında hemen bu adresten faydalanmaya başlaması içindir. Özellikle Expression Web üzerine BilgeAdam Kurumsal'dan Erbuğ KAYA hocanın gayet ileri seviye ve değerli bir makale serisi var. Bende ufak ufak kendi yazılarımla katılacağım Expression Studio ve Silverlight tarafına.

Mutlaka bir göz atın ve takip edilenler listenizde olsun.




Teşekkürler Fenerbahçe

Asla böyle bir yazı yazacağımı düşünmüyordum ancak Chelsea dün futbol adına pozitif hiçbirşey yapmadan maç sonu ve maçbaşında bulduğu Fenerbahçe'nin dengesiz yakalandığı anlardaki 2 gol ile bizi eledi. Aslında elenmek daha zordu ama Fenerbahçe'mize Türkiye'ye uzun zamanlar sonra Avrupa heyecanını Chelsea,Manchester,Barcelona'larla beraber adının anılmasıyla yaşattığı için teşekkürler.

Şimdi Aziz başkandan Kezman'ın yerine Drogba gibi Fenerbahçe'ye yakışacak bir forvet almak düşüyor ve seneye yine aynı sahnede aynı takımla daha güçlü yer alırsak gördükki kupa hayal değil.

TEŞEKKÜRLER FENERBAHÇE BU RÜYAYI GERÇEK KILDIĞIN İÇİN !



Flash Çizimlerde Cap ve Join önemi


Merhaba arkadaşlar ;

Flash'ta çok güçlü olmasa da Line ve Pen tool ile vektörel tasarımlar yapabilmekteyiz. Her nekadar Illustrator ve Freehand 'den vektör çizimleri birebir olarak Flash'a aktarabilsekte her çizeceğimiz nesne için bir vekötrel programa başvurmak çok efektif bir yöntem değil.

Flash'ta da Line Tool ile çizim yapılırken genelde atlanılan 2 opsiyondan bahsetmek istiyorum bugün. Cap ve Join.

Cap basit şekilde çizdiğimiz düz çizgilerin sonlandırılış noktasında ilk seferdeki gibi normal bir şekilde yuvarlak bırakılması(round) veya hemen altındaki aradaki gibi düzlemsel bırakılması (none) veya dörtgensel bırakılmasını (square) sağlıyor.

Join içinse adından anlaşılabileceği üzere kapalı alanları çizerken (kare,dörtgen,üçgen gibi..) kesişen köşelerin tiplerine karar verdiğimiz kısımdır. Sol baştaki round iken sağındaki Miter olarak ayarlanmış en alttakide Bevel olarak bırakılıncaki çizimlerimizdir.


Bu konuyla ilgili birkaç soru gelmişti böylelikle türkçe kaynak sıkıntısını da gidermiş oluyorum,çok basit gibi görünsede Shape Tweenlerde bu noktaları seçerek tasarlarsanız süper animasyonlar ortaya çıkıyor.

Faydalı olması dileğiyle...


Web Temelleri üzerine tavsiyeler " in RAP Style"


Benimde derslerde aynen birebir söylediklerim XHTML uyumluluk,CSS stillerinizin merkezi yönetilmesi,< b > ve < i > kullanmayın, sitenizi her browserda deneyin ama Firefox kullanın , gereksiz Flash'lardan kaçının...

Ama bu şekilde de dememiz gerekiyor belkide :)


Silverlight Workshop - 3.Gün tamamlandı

Merhaba arkadaşlar ;

Netron BA'da bir üçleme olarak düşündüğümüz tam gün Silverlight Workshop'larının 3.cüsü "Video Uygulamaları"nı dün tamamladık. İlk yarıda kaçanları ve fotoğrafa kalamayanlarımız hariç kadro deyim yerindeyse az ama özdü. Ben çok keyif aldım ve çok şeyde öğrendim,Daron hocama bizleri kırmayıp bu güzel etkinlikleri beraber yapmamıza imkan verdiği için çok teşekkür ediyorum.Zaten kendisine Netron olarak hediyesini de gün sonunda ilettik :)

Günün başka güzel hatırası bence öğrencilerimden Oğuzcan Şahin 'in Daron Yöndem ile yaptığı güzel,keyifli ve bir o kadar soru işaretlerini giderici röportajıydı. Bu röportaja ulaşmak için :

http://ogzcns.blogspot.com/2008/04/microsoft-silverlight-gurumuz-daron.html

Etkinliğin çalışma dosyalarına ulaşmak için :

http://daron.yondem.com/tr/PermaLink.aspx?guid=b3a3954a-79fe-49dc-aa74-f0cb6b6728f4

Buarada tasarımlar bana ait , çalışmayan kodlar ise Developer ekibinin ona göre :)


Yeniden bir Silverlight etkinliğinde görüşmek üzere...



İnteraktif Film Şeritli Foto-Galeri Tasarımı



Merhaba arkadaşlar ;

Bugün öğrencilerimin projelerinde keyifle kullandığı film şeridi projesinin nasıl yapılabileceğini anlatacağım. Öncelikle bir film şeridine ihtiyacımız var,vektörel olması da tabiiki tercihimiz.Bu projedekini indirmek için tıklayın.

http://ercanaltug.googlepages.com/Filmstrip.rar

Bu şeriti sahnede akmasını istediğimiz yere koyuyoruz ve içine de kaç adet fotoğrafımız akacak ise ekliyoruz. Burada fotoğrafları dışarıda Photoshop & Fireworks benzeri bir programla maskeleyerek film şeridinin içerisine getirmemiz daha mantıklı olacaktır. Çünkü fotoğraflarımızı Flash'a getirdiğimizde Flash'ta küçülttüğümüzde aslında o boyut olarak aynı kalıyor sadece sahnedeki boyutu küçülür.Ben örneğimde sadece rakamlar ile göstereceğimki Loop mantığı da çok daha rahat görülebilsin,siz tasarımda fotoğraflarla yapabilirsiniz.

İlk frame'imizde CTRL-F8 ile yeni bir Movie Klip yaratalım ve içerisine girelim.Sonra film şeridini ve gerekli fotoğrafları getirelim ve hepsineşekil bozup ayrı ayrı buton yapabilmek iin CTRL-B ( Break Apart ) diyelim. Daha sonra mesela bendeki 1 ve arka tarafındaki şeritin kısımlarını seçip CTRL-F8 ile Buton yapalım ve içerisine girip Up-Over-Down-Hit kısımlarını tasarlayabilirsiniz ve tavsiyem Hit alanını baştan komple bir daire çizmeniz.Ufak ta bir tavsiye mesela fotoğrafın üstüne gelince(Up durumu) yarı saydam fotoğrafın ortasında beyaz bir dörtgen üzerinde çıkabilir. Daha sonra 5 adet butonumuz olsaydı herbiri için sağ tıklayıp buton actionsına :

on (rollOver) {
stop();
}
on (rollOut) {
play();
}
on (press) {
_root.gotoAndStop("bir");
}


kodlarını yazalım,ancak 1 için "bir",2 için "iki"... gibi düşünrek ekleyelim.Buradaki rollover kodu animasyonun üzerine gelince durduracak,rollout yani geri çekincede tekrar animasyonu kaldığı yerden oynatacak ve tıklanınca bir movie klip içerisindeyiz bu yüzden anasahnede bir link vermek istediğimizden movie klip içerisinden anasahneye gotoAndPlay veya Stop'un başına _root. yazarak tıklanıncada gösterilcek frame labelını yazdık.

Daha sonraki adımda bende mesela 5 adet fotoğraf var bunları aynı şekilde alt tarafada kopyalıyorum ALT tuşuna basarak ve bunların hepsini seçip CTRL-G ile gruplayın.Daha sonra rakamı tamamıyla senaryomuza ait akış hızına karar vereceğiniz keyframe'e gidip ben 250.keyframe'e F6 ile bu şeridi ekliyoruz ve Shift'e basılı halde yukarı doğru alttaki gibi konumlandıracak şekilde taşıyoruz.




Burada animasyonu verirken bir şeye dikkat etmek gerekiyor. Alttaki gibi Motion Tween verirken sağdaki gibi aradaki frame'lere sağ tıklayıp Create Motion Tween diyebiliriz ancak bu Motion gerekleri olan ilk ve son keyframe'deki unsurları Graphic'e çeviriyor,bu istediğimiz birşey değil bu projede.O yüzden sağda gösterdiğim yerden animasyonun ilk keyframe'ini seçip alttaki properties panelinden Tween - Motion verelim.Bu eğer tasarımdakiler grupluysa onları Graphic olarak göstermeden Motion Tweeni veriyor.Graphic olursa üzerinden biraz sonra yazacağımız Actionscript kodlarını taşıyamıyor.



Bu Film şeridi Movie Klipini sahnenin sağında devamlı akacağını planlıyoruz. Üzerine gelince duracak ve üzerindeki butonu işaretleyecek ve geri çekince kaldığı yerden oynamaya devam edecek. Bu yüzden bir loop verebilmemiz lazım.Zaten 2 adet kopyalamamızın da nedeni bu. Altta göstermeye çalıştığım 2 frame'in görüntüsünde 194.keyframe'de şerit 5.ci fotodan 1e dönerkenki konumunda 195.keyframede aslında 1.keyframe'deki konumunda olacağından 194.keyframe'den sonra 1.keyframe'i göstertmek suretiyle loopu sağlamaya çalışacağım.



Bu loop sağlayacak actions kodumuzu yeni bir actions layerı aşağıdaki gibi açıp 194.keyframe'e gotoAndPlay(1) gibi kod ile 1.keyframe'e gitmesini söyleceğiz.


Son adımımızda bu menüden tıklanınca gösterilecek anasahnemizi tasarlamaya geldi sıra. Anasahneye çıkıyoruz ve ilk frame'e bir stop veriyoruzki animasyon burada dursun bizim şerit movie klipimiz oynasın.1.keyframe'e ben bir hoşgeldiniz yazısı ekledim. 2.frame'e keyframe ekliyoruz ve sahnede açılacak büyük fotoğrafı ekliyoruz(loadMovie ile dışarıdan da çekilebilinir ve mesela görünmezden görünüre olsun diye bir 10 frame'de kullanabilinir ama ben sadece 2.keyframe'e erişmeyi düşündüm basitlik açısından.2.frame'i timeline'dan seçip alttaki properties panelinde frame labelını koddaki gibi "bir" ise süslü tırnaksız bir yazıyoruz.Ve frame'e stop veriyoruz.Aynı işlemleri 3,4,5 gibi linkler içinde yan framelerde uygulayın.

Anlatımımın yeni başlayanlara göre olmadığını biliyorum ancak daha da uzaması gerekecek anlatırken diğer türlü o yüzden anlatımımda darlıklar var ise üzgünüm,lütfen Flash temellerini tam oturtmuş olursak çok rahat bir uygulama bu.

Örnek çalışmamın fla dosyasını indirmek için tıklayın :

http://ercanaltug.googlepages.com/film.fla



Faydalı olması dileğiyle...



Silverlight Ücretsiz Workshop - 3



Kayıt ve ayrıntılı bilgi için :


Fenerbahçemiz Chelsea'yi devirdi !


Merhaba arkadaşlar ;

Dün sanki bir bayram günü gibiydi,Kadıköy'de Altıyoldaki dersimi erken bitirmek zorunda kaldım çünkü gürültü bir yandan heyecanı bir yandan dayanamadık resmen dün Kadıköy'de Fenerbahçe bayramı vardı ve çoluk çocuk heryerde ellerinde bayraklarla tezahüratlarla geziyorlardı.Bende maçtaydım ve Deivid hem üzdü hemde güldürdü saolsun.

Bence bu skor yeterli değil ama rövanştaki maçta Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'unda en ihtiyacımız olacak defansa katılacağını düşünürsek ve 2 taraf içinde gollü geçeceğini düşündüğümden güzel bir maç ve hakedildiği şekilde oynadığımız için başımız dik olacağına eminim.

Bu akşamda öğrencilerim Fenerbahçe-Siena basket maçına gidiyoruz bu ara malum Fenerbahçe durumlarından blogumu güncelleyemedim,eposta atanlar teşekkür ederim merak etmeyin aynen devam edeceğiz.

Teşekkürler...